التیام: فرجام شناسی جریان های تاریخ

التیام: فرجام شناسی جریان های تاریخ

التیام: فرجام شناسی جریان های تاریخ

4.0
12 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

21

خواهم خواند

7

شابک
9786009603046
تعداد صفحات
248
تاریخ انتشار
1395/11/26

نسخه‌های دیگر

توضیحات

کتاب التیام: فرجام شناسی جریان های تاریخ، نویسنده رضا مصطفوی.

یادداشت‌ها

باسمه
🔰 ن
          باسمه
🔰 ناراحتم... ناراحت از اینکه مفت و مجانی، ایده خوب یه کتاب پژوهشی اینقدر آسیب دیده! اصلاً انتظار نداشتم وقتی کتاب تموم میشه، اینطور احساسی داشته باشم... چرا؟
🔰 کتاب، ادعای بزرگی داره: فرجام شناسی تاریخ بر مبنای شناخت و اثرگذاری عامل انسانی در اون. نویسنده مهمی هم داره: از هیئت پژوهش نگارش فیلمنامه موسی کلیم الله زمان مرحوم سلحشور. شروع خوبی هم داره: هم از باب توضیحات روش شناسی و هم نیمه اول کتاب.
🔰 اما از نیمه دوم، کتاب افتی می‌کنه که به سقوط آزاد تنه می‌زنه! همون بحثی که ابتدای کتاب می‌کنه که برمبنای مستندات، وحی و عقل میشه بسته مفهومی رو استخراج کرد، در بخش افول کتاب رعایت نشده! بخش اول کتاب با ارجاعات فراوان تاریخی، دینی و نتیجه‌گیری منطقی، روند خوبی رو در مورد آل ابراهیم و بنی اسحاق تا پیش از زمان معاصر طی کرده. بخش بنی اسماعیل واقعاً هیچ حرف تازه و نویی نداره. نهایتاً بخش تحلیل معاصر کتاب که بسیار بسیار ضعیف، بدون استناد جدی پژوهشی و حتی منطقی روایت شده! کلی گویی و صحبت در باب ویژگی‌های یک قومیت و کارها و مشخصات اون، همون چیزهایی هست که در مقدمه کتاب نهی شده؛ اما اینجا انجام 😕😕 اون لحظه‌ای هم که دیدم ارجاع داده به «پروتکل رهبران صهیون» افسوس عمیق‌تری خوردم و رد شدم...
🔰 نویسنده محترم وقتی به زمان حاضر رسیده، کلاً بر مبنای تحلیل شخصی خودش و استنباط درونی صحبت کرده و هیچ ارجاعی برای صحت سنجی به ما نداده... چه بسا که تصور کرده باشن زندگی در این عصر و دیدن وقایع، خودش کفایت می‌کنه... که نمی‌کنه... حتی تحلیل حال حاضرش هم قوت نداره؛ در مورد ابزار قدرت مدرن و... اصلاً دقیق نیست!
🔰 کتاب در رسیدن به هدفش از نگاه خودم، ناموفق بود. یه جاهایی مواردی مطرح کرده که اگه کتاب «متاستاز اسرائیل» رو خونده باشین، متوجه می‌شین اصلاً دقیق نیست و اگه کتاب مهدویت هم خونده باشین در آخر کتاب هم مجدداً یه همچین حسی پیدا می‌کنین...
🔰 نیمه اول کتاب، مفید هست. بقیه اش واقعاً نه اونقدر...

پ.ن: بخشی از مقدمه شور انگیز کتاب در عکس، به پیوست موجوده...
        

12

Yasesefid_135

1402/10/5

          
داستان از کجا شروع شد؟ این همه آیه از سرنوشت بنی اسرائیل در قرآن واقعا برای چیست؟
مسلمانان قرار است چه عبرتی از این قوم بگیرند؟
شروع  رقابت یهود با اسلام برای تغییر سرنوشت جهان از کجا بود؟
جواب این سوال ها و خیلی از سوالات دیگر چیزی ست که نویسنده در این کتاب به دنبال آن است. 
رضا مصطفوی یکی از اعضای گروه تحقیقات سریال موسی است. برای نوشتن یک فیلم نامه باید به دنبال جواب پرسش هایی گشت که کمتر کسی در تاریخ پاسخی درست و دسته بنده شده برای آن ها داشته است. 
داستان جریان سازی فلسطین از جایی شروع شد که حضرت ابراهیم کنعان یا همان فلسطین را برای تبلیغ دین و سکونت انتخاب کرد. (به مجموعه کشور های سوریه لبنان و فلسطین و اردن کنعان گفته می‌شد) 
به امر خدا حضرت ابراهیم هاجر و فرزندش اسماعیل را از کنعان دور کرد. همان طور که بنی اسحاق با سر وصدا زیادی  روزگارشان را  در کنعان می‌گذراند. بنی اسماعیل در سکوت تاریخی کلید دار کعبه بودند و در عربستان خشک و به دور از تمدن روزگار می‌گذراندند. 
در تمام مدتی که یعقوب، یوسف، موسی و عیسی و.. برای هدایت بنی اسحاق معجزه می‌آوردند. بنی اسماعیل کنار بت پرستان زندگی می‌کردند و خدای یکتا را میپرستیدند. 
التیام کاری می‌کند که بتوانید سر و شکلی به هر اطلاعاتی که درباره تاریخ انبیا داشتید بدهید و گذشته را به حال و آینده متصل کنید. 
یکی از خوبی های کتاب استفاده زیاد از آیات قرآن است جوری که باعث می‌شود تا مدت ها مجبور باشید بعد از خواندن آیات زیادی از قرآن لحظه ای روی آن تامل کنید. 
دو سه فصل ابتدا و انتهای التیام کمی خشک و سخت خوان است اما از شروع داستان ابراهیم تا پایان بعثت پیامبر نثر کتاب روان است. آن قدر که احساس می‌کنید در حال خواندن یک داستان شیرین تاریخی هستید.
        

3

          
نویسنده‌ی این کتاب یکی از پژوهشگران پروژه‌ی فیلم موسی کلیم‌ا... بوده. در این کتاب ابتدا نقدی راجع به پر و بال دادن و بیش از اندازه سری نشون دادن صهیونیسم و یهود در حال حاضر داره و ادعا می‌کنه خودش در این کتاب نمی‌خواد بدون سند حرفی بزنه. البته به نظر من ایشون در این مسیر دچار ساده انگاری بیش از حد شده و همه چیز رو خیلی دم دستی تحلیل کرده. بعد از این نقد به بررسی تاریخ دو جریان بنی اسحاق و بنی اسماعیل (عمدتاً بنی اسحاق با عنوان بنی اسرائیل) پرداخته که این بخش خیلی جمع و جور و جذاب نوشته شده که به طور خلاصه بنی اسحاق میشه خیلی از داستانهای معروفی که می‌دونیم یعقوب، یوسف، موسی، یوشع، سموئیل، داوود و سلیمان که به عنوان آخرین پیامبر دارای سلطنت در بنی اسرائیل بود و شاخه‌ی بنی اسماعیل که همچون یک ذخیره‌ی الهی بدون سر و صدا و پیامبری در مکه زندگی کردند تا اینکه پیامبر خاتم از نسل اسماعیل ظهور کرد. بعد از این به مقایسه‌ی این دو جریان پرداخته و در نهایت به این موضوع که در آینده چه میشود. قسمت های داستانی و روایی بسیار جالبه اما در بخش‌های تحلیلی باز نویسنده به دلخواه حکومت یا انقلابی رو به یکی از این دو جریان نسبت داده که جز تفکرات نویسنده هیچ دلیلی نداره. وقتی جریان الف بد است، دلیلی ندارد دشمن جریان الف خوب باشه! ممکنه دو جریان بد با هم دشمن باشند. جدای از نظرات شخصی نویسنده در بعضی مطالب کتاب خوبی بود.ه
        

1