Deep work: rules for focused success in a distracted world

Deep work: rules for focused success in a distracted world

Deep work: rules for focused success in a distracted world

3.6
7 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

4

کتاب Deep work: rules for focused success in a distracted world، نویسنده Cal Newport.

یادداشت‌های مرتبط به Deep work: rules for focused success in a distracted world

          آیا اینترنت سرچشمه دانش و آگاهی است یا مشتی سیم و کابل که چیزی به غیر از فریب و افسون به دنبال ندارد؟

حتماً برای شما هم پیش‌آمده که برای یک یا دو دقیقه گوشی هوشمند را باز کرده‌اید و پس از گذشت مدتی متوجه شده‌اید از گشت‌و‌گذاری که در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت داشته‌اید، ساعتی می‌گذرد. این وضعیت باعث شده تا دسترسی به اینترنت بلای زمان بسیاری شود و بدون اینکه متوجه شوند، وقت با‌ارزش میلیون‌ها نفر را در طول روز نابود کند. باور عموم بر این است اگر با اینترنت همسو باشید به‌‌روز شناخته میشوید، غافل از اینکه اینترنت محصول شرکت‌هایی است که به دنبال منفعت خود هستند. در‌واقع می‌توان گفت «کار عمیق» روی دیگر سکه پر زرق و برق توئیت‌ها، لایک‌ها و عکس‌های تگ‌شده است. 

کتاب «کار عمیق» رویکردی به تمرکز در کار با توجه به حضور اینترنت و سرگشتگی‌های دیجیتال دارد. اما به رغم اینکه «کار عمیق» سروصدای زیادی به راه انداخته، کتابی نیست که راه را نشان بدهد و در بیشتر قسمت‌ها به اشاره به فایده‌های کار عمیق بسنده می‌کند. کتاب را می‌توان به ۲ قسمت تقسیم کرد، قسمت اول به اهمیت تمرکز در کار و فایده‌های آن اشاره می‌کند و با مطرح کردن چندین نمونه از افرادی که تمرکز عمیقی در کار داشتند، اهمیت کار اهمیت را جلوه می‌دهد. در ادامه نیز به شرکت‌هایی اشاره می‌کند که کار عمیق تأثیر زیادی در عملکرد کارمندان این شرکت‌ها داشته است. در قسمت دوم روش‌های نه چندان کارآمدی برای عمیق‌تر شدن در کار پیشنهاد می‌شود و در آخر نیز به ضررهای وقت‌گذرانی در شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کند که کسی را سراغ نداریم که از این ضررها بی‌خبر باشد و به نوعی توضیح واضحات است.

اما کسی که کتاب «کار عمیق» را خریده، بدون شک از اهمیت تمرکز در کار باخبر است و با نیت افزایش تمرکز در کار این کتاب را تهیه کرده. اینجا است که کتاب حرفی برای گفتن ندارد و به غیر از چند روش پیش‌پاافتاده، ترفندی برای عمیق‌تر شدن در کار پیش‌روی خواننده قرار نمی‌دهد و به مطرح کردن روش‌های معمولی برای مدیریت‌زمان بسنده می‌کند. در‌واقع این‌گونه می‌توان گفت که توجه کتاب به بهروه‌روی با کنار گذاشتن اینترنت در کار است. اما از دیدگاه اجتماعی هم می‌شود به آشفته‌بازاری که اینترنت راه انداخته نگاه کرد و با عمیق‌تر کردن کار، جلوی هرزگی در اینترنت را گرفت. 

جان کلام اینکه با گسترش اینترنت انسان‌ها ناخواسته سطحی نگرتر خواهند شد و این وضعیت به نفع کسانی هست که روش‌های جلوگیری از حواس‌پرتی و سطحی‌نگری را فرا بگیرند. در نتیجه مطالعه «کار عمیق»، آغازی است برای افرادی که دست سلاطین اینترنت را خوانده‌اند و به دنبال روش‌های بهتری برای بهره‌وری مناسب اینترنت و زمان خود می‌گردند. با این حساب اگر این کتاب را با هدف آشنایی با روش‌هایی برای عمیق‌تر کارکردن شروع کنید، «کار عمیق» قطعاً شما را ناامید خواهد کرد.
        

0