معیوب ها

معیوب ها

معیوب ها

تام رکمن و 1 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

3

شابک
9786002292919
تعداد صفحات
296
تاریخ انتشار
1397/4/19

توضیحات

        معیوب ها، رمان ستایش شده ی تام رکمن (1974)، برای نخستین بار سال 2010 منتشر شد و زیاد طول نکشید که به بیش از سی زبان ترجمه و چاپ شود. رمن نویسنده ای است انگلیسی الاصل و بزرگ شده که در خبرگزاری آسوشیتدپرس کار می کند و در مقام رمان نویس نیز به جایگاه مهمی دست یافته است. او در دانشگاه سینما درس خوانده و بعدتر فوق لیسانسش را در رشته ی روزنامه نگاری گرفته است. رمان معیوب ها از دل همین زندگی روزنامه نگاری بیرون آمده. قصه ی چند آدم در تکه های گوناگون جهان که قرار است کنار هم روزنامه ای در بیاورند توی رم ... قصه ی هر کدام از این مردان و زنان مملو از فراز و فرودهایی است که به هم پیوندشان می دهد یا از هم دورشان می کند و گاهی حتا به انتقام هایی تحقیر کننده وامی داردشان. رمان ریتمی تند دارد و پر از اتفاق و ماجراست، نفس گیر و غیر قابل پیش بینی پیش می رود و با رمانی رئالیستی روبه روییم که در آن قصه ی (فساد) و (خبر) در هم تنیده شده است. تام رکمن رمانی بی پروا نوشته که درش هور و سقوط آدم ها را در یک روند کوتاه زمانی نشان می دهد و ورایت می کند که چطور یکی می کوشد دیگری را تحت سلطه ی خود درآورد.
      

یادداشت‌ها

          از اونجا که من یادداشت‌گذارنده اول هستم - دارم فکر می‌کنم این ترکیب درسته یا بنویسم یادداشت‌‌نویس اول، یا نظردهنده یا چی ولی فعلا همون یادداشت‌گذارنده رو بیشتر دوست دارم- داشتم می‌گفتم از اونجا که اولیش هستم حق آب و گل دارم و می‌تونم یه توضیح مبسوط و باب دلم بنویسم بدون اینکه حس مطلب تکراری نوشتن بهم دست بده.

اگه بخوام بگم کتاب درباره چیه این میشه که درباره یه روزنامه است. یه روزنامه بین‌المللی که سال ۱۹۵۳ تو رم تاسیس میشه و تا سال ۲۰۰۷ هم انتشارش ادامه داره. اینکه چرا این روزنامه تاسیس شد، چرا پایگاهش تو رم بود و چرا بین‌المللی رو آخر کتاب می‌فهمید.

اگه بخوام بگم درباره کیه اینه که درباره انسانه؛ البته در وهله اول انسان آمریکایی و بعد اروپایی. طبیعتا همه شخصیت‌های رمان افرادی هستن که به نوعی تو حرفه روزنامه‌نگاری سنتی و پیش از ظهور و فراگیری تلویزیون، کامپیوتر و اینترنت مشغولند؛ از یه خبرنگار بگیر تا سردبیر و ویراستار و مسئول مالی و حتی شرکت سرمایه‌گذار روزنامه. در هر فصل داستان یکی از افراد روزنامه معرفی میشه و فراز و فرود زندگیش رو می‌بینیم. اون فرد مقدمه‌ای میشه تا اسم افراد دیگه رو بشنویم و فصل‌های دیگه دقیق‌تر و موشکافانه‌تر  اون فرد و زندگیش رو ببینیم و بشناسیم. 

فصل‌های مربوط به افراد با زاویه دید سوم شخص محدود نوشته شده و با واگویه‌های فردی‌شون، شخصیت و گذشته اونها رو می‌شناسیم. این واگویه‌ها دید خوبی از سرخوردگی‌ها، تنهایی‌ها، حسرت‌ها، شادی‌ها و هدف‌های شخصیت‌ها میده.

تام رَکمن خودش ژورنالیستی کاناداییه. در نگاه اول به نظر میاد این رمان رو برای نشون دادن سیر تحول روزنامه‌نگاری نوشته باشه و در کنارش آدم‌های وابسته به اون رو هم مطرح کرده. اما در فصل آخر متوجه میشیم که تو کل داستان، چه برای رکمن و چه برای شخصیت‌ها روزنامه بهانه بوده. اونچه اصل و منظور بوده، چیزی نبوده جز عشق. عشق‌های واقعی یا پوچ یا اشتباهی یا موقتی که زندگی یک سری آدم معمولی رو زیر و رو می‌کنه. تصمیم‌هایی که هر کدوم تو دوران و شرایط مختلف گرفتن به عاقبت و فرجام فعلیشون منتهی شده. حالا خوبه یا بد، راضی هستن با ناراضی، حس خوشبختی دارن یا شکست، در هرحال نتیجه کارهای خودشونه و باید بپذیرنش.

بعضی از پایان‌ها دردناکه و بعضی تکان‌دهنده، بعضی عالیه و بعضی راضی‌کننده و کاچی بعض هیچی. بین این چند آدمی که رکمن از تحریریه روزنامه برجسته کرده، من با بعضی‌هاشون خیلی حس همذات‌پنداری داشتم و احساسم حسابی درگیر شرایطشون شد. هارمن، اَبی و منزیس هم منتخبین من بودن تو این‌ جمع و بیشتر دوستشون داشتم.

اما یه اشکالی به کتاب وارده به نظرم و اون بی‌اهمیتی مکانه. مکانی مثل شهر رم که بارها و بارها اسم محله‌های مختلفش آورده میشه و چندین‌بار به جوّ هنری و تاریخی و اصیلش اشاره میشه. ولی این فضا و مکان از این مقدار فراتر نمیره و استفاده متفاوتی از این شهر تو داستان نمیشه. اگرچه آخر داستان متوجه میشیم چرا رم پایگاه این روزنامه شده اما اگر با حفظ همون دلیل روزنامه به جای رم تو یه شهر اسپانیایی یا فرانسوی بود هم به روند داستان خدشه‌ای وارد نمی‌شد. این ظرفیتی بود که نویسنده از دست داد و نتونست به مکان داستانش عمق و حس بده.

ترجمه کتاب خیلی خوبه و واقعا براش زحمت کشیده شده. اصلا گاهی یادم می‌رفت ترجمه می‌خونم. کتاب ۳۰۸ صفحه‌است که خود داستان از صفحه ۱۰ شروع میشه. من روزی صد صفحه کتاب می‌خونم اما این کتاب رو نتونستم سه روزه تموم کنم. به نظرم به خاطر اندازه نسبتا ریز فونتش بود و اگر با اندازه‌ای کمی درشت‌تر منتشر می‌شد شاید به ۵۰۰ صفحه هم می‌رسید. پس اگه دنبال یه کتابی هستین که زود تموم بشه، مثل من گول نخورین! اما پیوستگی داستان انقدر جذابه که زمین گذاشتنش واقعا سخته.

        

18