دریای بی کران: تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای نوجوانان

دریای بی کران: تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای نوجوانان

دریای بی کران: تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای نوجوانان

کوثر احسن مقدم و 1 نفر دیگر
4.6
15 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

7

خوانده‌ام

44

خواهم خواند

16

شابک
9786227281347
تعداد صفحات
172
تاریخ انتشار
1400/5/10

توضیحات

کتاب دریای بی کران: تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای نوجوانان، ویراستار کوثر احسن مقدم.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به دریای بی کران: تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای نوجوانان

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به دریای بی کران: تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای نوجوانان

یادداشت‌ها

          کتاب بسیار مفید و آموزنده است و برای جوانان بسیار قابل استفاده. البته راهنمای کاملی برای سیر و سلوک نیست، به این دلیل که این مسیر پر رمز و راز شدیدا سوال برانگیز است و مطالعه کلی قوانین و راهبردهای آن برای ورود به این وادی کافی نیست. البته در مواضع مختلف کتاب اشاره به نیاز به استاد مسلط بر موضوع شده است ولی ممکن است برای برخی این تصور ایجاد شود که صرف مطالعه این مطالب برای شروع سیر و سلوک کافی است و نیاز به استاد در مراحل بالاتر ایجاد می‌شود. در حالی که استاد از مراحل ابتدایی شروع سیر و سلوک لازم است و سالک علاقمند به مسیر صرفا از جهت عدم اتلاف عمر میتواند بدون استاد اعمالی عمومی را شروع کند و پیوسته لازم است در جستجوی استادی متضلع باشد. پیمودن مسیر بدون استاد خطرات بسیار زیادی دارد و همانطور که در ذیل مبحث مداومت در همین کتاب گفته شده است، انصراف از ادامه مسیر اثرات مهلکی به دنبال دارد که نفس و وجود سالک را از نقطه شروع هم پایین تر می‌برد. بنابراین به نظر می رسد بهتر بود این کتاب به جای معرفی به عنوان "تبیین گام به گام سیر و سلوک الی الله برای جوانان" به عنوان "آشنایی اجمالی سیر و سلوک الی الله برای جوانان" منتشر می‌شد.
        

6

          دریای بی کران که خلاصه ای از کتاب سلوک توحیدی است، به پنج بخش تقسیم میشه: بخش اول که نامش چیستی و ضرورت سلوک هست در باب تعریف سیر و سلوک و هدف و ضرورت محک ها بیان میشه. در فصل دوم یعنی شاهراه سلوک، باید ها و نباید هایی که پایه اصلی برنامه های سلوک اند رو نام برده و صحبت میکنه راجع به اون ها. در فصل بعد هم از برنامه های سلوک میگه. یعنی انسان چه کارهایی رو باید انجام بده تا به مرحله اخلاص و عشق و توکل ولایت اولیا و ... راه پیدا کنه. فصل چهارم هم از استاد و راهنما سخن میگه و ضرورت و اهمیت حضورشون در زندگی سالک رو گوشزد میکنه. فصل آخر قوانین سلوک اند. یعنی دستوراتی که انسان باید از شروع سلوک تا انتها به اونها توجه کنه. قوانینی که کمک میکنند به ما تا برنامه های سلوک رو درست اجرا کنیم. بخش آخر و صفحات پایینی کتاب از حالات و مراحل سفر سخن به میان میاره و به سالک هشدار میده که باید مواظب حالاتی باشه که به اون دست میده در این مسیر مثل اسراری که بر ملا میشه و مکاشفاتی که براش پیش میاد.
متن کتاب کاملا روان و نوجوان ها هم میتونن بهره ببرن از این اثر. کتاب تا حد ممکن ضروریاتی که باید سالک مورد توجه خودش قرار بده رو داره هرچند کافی نیست و باید به آثار دیگری هم رجوع کرد ولی برای شناخت سلوک و فهم قوانین و اصول اولیه تا حد زیادی موفق بوده و به خلاصه ترین شکل ممکن نوشته شده که مانع از خستگی خواننده میشه و جذابیت خودش رو حفظ میکنه.
        

0