معرفی کتاب دختران ایران اثر لطیفه نجاتی

دختران ایران

دختران ایران

لطیفه نجاتی و 6 نفر دیگر
4.6
7 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

9

شابک
9786225458550
تعداد صفحات
292
تاریخ انتشار
1403/8/1

توضیحات

کتاب دختران ایران، نویسنده لطیفه نجاتی.

یادداشت‌ها

مانی

مانی

1403/9/5

          بسم الله الرحمن الرحیم 
این کتاب روایتگر اشخاص مختلفی از زنان این کشور است.
چه از نظر شهر یا روستایی بودن 
از نظر باسواد تحصیل کرده خارج رفت یا ترک تحصیل کرده 
چه بانویی که زود ازدواج کرده یا بعد از سال‌های فراوان به زندگی متاهلی پیوسته 
بانوانی که سالم بودن و بانویی که در سن خیلی کم معلول شد 
بانوانی از نسل قدیم و بانوانی از نسل جدید
و...
هر کدام نقش آفرینی در این کشور پهناور و با امکانات عظیم خدادادی داشتند.
نقش آفرینی که راه را بر خیلی از افرادی که کلمه نمیتوانم از دهان آنها خارج می‌شود تا حد زیادی می بندد.
هنر دیگر این کتاب سوای از تاریخی و مستند بودنش در اول هر روایت شما ناظر به دست خط نویسنده و یا راوی داستان هستید که برای شما روش بدست آوردن این گنجینه ارزشمند که نوشتن کتاب کاری بس دشوار است آشکار می‌کند.
گرچه به عنوان اینکه یکی از خوانندگان کتاب‌های این انتشارات هستم سطح توقع من را برآورده نکرد. من متوجه اینکه رده سنی این کتاب چه کسانی هستند نشدم چون گاها متن‌ها خیلی ادبی می‌شد و سخت. قلم به شیوه ای فاخر نوشته شده بود و کلمات گاها سنگین می‌شد و البته شاید یکی بخواند بگوید خوب بوده ولی من ترجیحم بر سبک بودن تا بتوانم به دیگران درباره کتاب توضیح بدهم البته نه به این شکل که هویت تاریخ شفاهی بودن مطلب از آن گرفته شود اما ...
مطلب دیگر کاش یک بیو گرافی خیلی کوچک مثل شناسنامه در آخر می‌داشت که بفهمیم با چه شخصی با چه سنی و ار کجای این کشور آشنا میشیم.
یک قسمت‌هایی از کتاب برای من نامفهوم بود کلیت و فهمیدم اما اشخاص تشخیص نمی‌دادم الان این طرف کیه و دقیقا چه کار است و اینکه در اول کتاب خوب نوشته شده تخیلاتی تو متن هست و خوب من میگفتم نکنه این شخص واقعی نیست و بیشتر سردرگم میشدم.
از داستان هایی که دوست ااشتم چهل تیکه دوز بود تو این داستان قلم خانم برزویی خیلی خوب و قابل فهم بود و متن بیشتر به دلم نشستم و داستان های این شکلی دیگری از نویسنده های دیگری هم بودن که مثل این نویسنده خوب نوشته بودن اما بعضی داستان‌ها خیلی دوست داشتم متن سوژه بیشتر باشه و بیشتر توضیح داده بشه در مورد سوژه مثل خانم متقیان.
ولی کتابی که می‌گویم مخصوصا به خاطر وضعیت الان خصوصا بانوان بخوانند و حتما بخرند. حتی اگر متن دوست نداشته باشید با واقعیت هایی آشنا می‌شوید .
اطاله کلام شد دیگه ببخشید.
امیدوارم استفاده بکنید.😍❤️
        

12

          بسم الله

کتاب «دختران ایران» سعی داشته است از میان زنانی که در تاریخ معاصر ایران عزیز تاکنون کم‏تر دیده و شناخته شده‌‏اند، برخی را انتخاب و زندگی‌شان را به‌‏صورت داستانی روایت کند. 
این زنان عملشان لزوماً شبیه هم نیست و هرکدام کاری انجام می‏‌دهند، اما یک روح گرم و گیرا، همه آن‏‌ها را شبیه به هم کرده‏ است. 
در وجود هریک از این زنان، شمعی است که از اسارت رکود، جهل، سرگردانی و سرگرمی رهایی یافته و روشن شده و خود می‏‌تواند شمع‏‌های خاموش دیگر را روشن کند؛ زنانی روشن و روشنایی‏‌بخش و مثال‏‌زدنی برای زنان و مردانی دیگر.


فاطمه خطیب (فعال صلح، عضو اتحادیه بین‌المللی امت‌واحده و استاد فیزیک)، نیره عابدین‏‌زاده (قاضی، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی)، هاشمیه متقیان (ورزشکار دوومیدانی و قهرمان پارالمپیک)، سپیده کاشانی (شاعر)، نصرت‌‏بیگم امین (اولین بانوی مجتهده ایرانی)، زهرا عجمیان (خواهر شهید روح‌الله عجمیان) و مرضیه حدیدچی (اولین فرمانده سپاه و نماینده مجلس) از جمله بانوانی هستند که در این کتاب، معرفی شدند و زندگی‌شان روایت شده‌ است.

زهرا صادقی (کارآفرین روستایی)، شهیده طیبه زمانی، زهرا اصغری (معلم)، خیرالنسا صدخروی (بانوی فعال در پشتیبانی دفاع مقدس)، عصمت احمدیان (کارآفرین موفق و فعال در پشتیبانی دفاع مقدس)، مرجان نازقلیچ (اولین فرماندار زن ترکمن و شهیده حادثه منا)، مریم قاضی‎سعیدی (مسئول گروه جهادی «حسنا» (حامیان مادران باردار)) و معصومه اسمعیلی (استادتمام دانشگاه علامه طباطبایی، روان‌شناس و رئیس انجمن علمی مشاوره ایران) دیگر بانوانی هستند که در دفتر اول کتاب «دختران ایران» روایت می‌شوند.

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

کار را از سال ۱۴۰۰ آغاز کردیم. ابتدا یک سند گفتمانی تهیه کردیم که در آن، چهارچوب‌های زن ایرانی برای روایتگری و نحوه و اساس انتخاب این شخصیت‌ها مشخص شده است.
 برای تهیه این سند گفتمانی نظرات مقام معظم رهبری و امام راحل، کتاب پنج‌جلدی «رسالت زن» (بیانات مقام معظم رهبری در خصوص زنان تراز) و الگوی سوم زن که رهبری به آن اشاره کرده‌اند، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. این سند گفتمانی به صورت مجازی منتشر خواهد شد.

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

 یکی از مهم‌ترین عرصه‌ها، عرصه علمی بود که به سه زیرشاخه «کاربست علم» (زنان متخصص)، «ترویج علم» و «تولید علم» تقسیم می‌شود. سایر عرصه‌ها نیز شامل زنان اندیشمند، زنان مجتهده، زنان ورزشکار، زنان مبارز انقلابی، مادران، زنان در حوزه بین‌الملل، زنان موفق روستایی، محیط زیست، خدمت‌رسانی، اقلیت‌های قومی و دینی، پشتیبانی جنگ، کارآفرین، آموزش و پرورش و علوم تربیتی است. 

 ابتدا ۱۰۰ بانوی تأثیرگذار انتخاب و از بین آن‌ها ۴۰ نفر نهایی شدند که در هر عرصه، یکی از سوژه‌ها را در جلد اول کتاب قرار دادیم. 

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

کتاب در قالب داستان روایت است. اگر سوژه‌ها در قید حیات باشند، با خود آن‌ها مصاحبه‌ها انجام می‌شود و اگر در قید حیات نباشند، با افرادی که ارتباط نزدیکی با آن‌ها داشته‌اند، مصاحبه‌ها انجام می‌شود. برای مثال مصاحبه مربوط به «خانم دباغ» با دختر ایشان «رضوانه دباغ» انجام شده است. پس از تنظیم مصاحبه‌ها، متن مصاحبه برای فرد مصاحبه‌شونده ارسال می‌شود و تأییدیه نهایی از آن‌ها گرفته می‌شود.

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
سیر حرکت و رشد سوژه از مرحله شناخت تا اصلاح موقعیت در داستان باید توسط نویسندگان به تصویر کشیده شود. همچنین باید نقاط بحرانی داستان روایت شود. در این زمینه تعارضات، انتخاب‌ها و اهداف سوژه‌ها بسیار مهم است.

برای هر سوژه نیز به سه ساحت فردی، اجتماعی و خانوادگی اشاره می‌شود. در این کتاب، به ساحت خانواده به عنوان حد مقاومتی که به زن نیرو داده و رشد در خانواده را متجلی کرده، پرداخته شده است.
        

10