معرفی کتاب ما بردگان تا به کجا آمده ایم؟ آفریقای جنوبی و کوبا در دنیای امروز اثر نلسون ماندلا مترجم مسعود صابری

ما بردگان تا به کجا آمده ایم؟ آفریقای جنوبی و کوبا در دنیای امروز

ما بردگان تا به کجا آمده ایم؟ آفریقای جنوبی و کوبا در دنیای امروز

نلسون ماندلا و 2 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

0

خواهم خواند

0

شابک
9789649045863
تعداد صفحات
102
تاریخ انتشار
1397/11/1

توضیحات

        


در 26 ژوئیه  1991نلسون ماندلا و فیدل کاسترو مشترکا در تظاهرات ماتانزاس کوبا سخنرانی کردند.ده ها هزار کوبایی در این مراسم شرکت کرده بودند.سخنرانی ماندلا و کاسترو در این واقعه ی تاریخی در این کتاب به چاپ رسیده است.
کاسترو در سخنرانی خود میگوید:<<در عصر ما هیچ هدفی مهم تر از آنچه کنگره ملی آفریقا دنبال میکند وجود ندارد.>>طبق گفته  ماندلا نقش انترناسیونالیست های داوطلب کوبایی در تحمیل شکست به آفریقای جنوبی و ختم اشغال آنگولا توسط آن<<کمکی بی مانند به استقلال آزادی و برقراری عدالت در آفریقا بود.>>
مبارزات مردم آفریقای جنوبی و کوبا امروزه مهم ترین سر مشق برای همه کسانی است که سعی دارند نژاد پرستی و اسنمثار را از چهره ی زمین بزدایند ماندلا و کاسترو علل آن را توضیح میدهند.



      

یادداشت‌ها

          در زادروز نلسون ماندلا بخوانید:
این کتاب حاوی دو سخنرانی از ماندلا و کاسترو است. در روزی که قرار است ملت کوبا با اهدای بالاترین نشان خود به ماندلا از مقاومت سرسختانه او ستایش کند.
ماندلا در سخنرانی کوتاهش از انترناسیونالیسم کوبا که باعث شده آنها نیروهای مبارزشان را چند هزار کیلومتر آن طرف تر به قاره آفریقا بفرستند تا با رژیم اشغالگر آپارتاید در خاک آنگولا بجنگند سپاسگزاری میکند و اذعان میکند این شکست سرنوشت ساز مقدمه شکست رژیم آپارتاید بوده است. اینجا او تازه پس از 27 سال از زندان رژیم آپارتاید آزاد شده!
کاسترو در سخنرانی مفصل و پرشورش بارها به ریشه های مردم ماتانزاس کوبا که عمدتا برده بوده اند اشاره میکند و پس از برشمردن پیشرفت های کوبای سوسیالیستی تکرار میکند "ما بردگان تا به کجا آمده ایم!" وضع کشورهای امریکای لاتین را بیان میکند و میگوید آمارها نشان میدهد کوبا در بهداشت و آموزش و رفاه از خیلی از آنها بهتر است. نباید فراموش کرد این رویداد در سال 1991 برگزار شده که رژیم آپارتاید هنوز کاملا سقوط نکرده بوده ولی شوروی کمونیستی فروپاشیده بوده و موجی از نئولبرالیسم از شیلی تا اندونزی کشورهای جهان (حتی ایران) را درمینوردیده. با توجه به این وضعیت معلوم میشود این دو رهبر چه جراتی داشته اند که در کنار هم بایستند و به نظام سرمایه داری جهانی که از آپارتاید حمایت میکرده دهن کجی کنند.
        

0