بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پرونده ای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر

کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پرونده ای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر

کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پرونده ای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر

3.3
3 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

4

دُن تامپسون استاد بازاریابی و اقتصاد در رشته ی MBA مدرسه ی کسب وکار شولیک دانشگاه یورک(تورنتو) است. او تجربه ی تدریس در مدرسه ی اقتصاد لندن و مدرسه ی کسب وکار هاروارد را نیز در کارنامه ی خود دارد. تامپسون در لندن و تورنتو زندگی می کند و از آنجایی که خود یک مجموعه دار آثار هنری است، در این کتاب تلاش می کند تا مطالعه ای دقیق (و البته جذاب) در سازوکار اقتصاد هنر معاصر ارائه کند.هنر معاصر چگونه بازاریابی می شود و سرمایه گذاری در هنر معاصر چه نتیجه ای دارد؟ چطور ممکن است یک سرمایه گذار هوشمند ساکن نیویورک دوازده میلیون دلار برای خرید جسد نیمه فاسد یک کوسه پول بدهد؟ چه می شود که یک نقاشی اثر جکسون پولاک که با پاشیدن رنگ روی یک تخته ی چوبی کشیده شده، به قیمت 140 میلیون دلار فروخته می شود؟ این ها نمونه هایی از سؤالاتی است که این کتاب سعی می کند با زبانی ساده به آنها پاسخ دهد. از طرفی دیگر، کتاب تلاش می کند تا رابطه ی پیچیده ی میان هنرمندان، دلالان آثار هنری، حراجی ها، گالری ها، نمایشگاه گردانان، مجموعه داران، موزه ها، نهادهای هنری، آرت فرها، منتقدان هنری، سرمایه داران و عوامل دیگر دنیای هنر را بررسی کند، تا خواننده درک روشن تری از ماجراهای پشت پرده به دست آورد.خواندن این کتاب، که مشهورترین کتاب حوزه اقتصاد هنر در جهان است، برای هنرمندان تجسمی، مجموعه داران، گالری داران، دلالان آثار هنری، عوامل موزه ها، خبرنگاران هنر، و اشخاص و نهادهای علاقه مند به سرمایه گذاری در هنر توصیه می شود.

لیست‌های مرتبط به کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پرونده ای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر

اقتصاد هنراقتصاد سیاست فرهنگیکوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پرونده ای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر

شرحی بر بازار هنر؛ کتاب‌هایی درباره‌ی اقتصاد هنر

5 کتاب

اقتصاد هنر و صحبت درباره‌ی آن در دو دهه‌ای که از مطرح شدن این موضوع در ایران می‌گذرد فراز و فرودهای نسبی را تجربه کرده است. این موضوعی است که هر بار با برگزاری یک حراج، چه داخلی و چه خارجی، به بحث روز جامعه‌ی تجسمی تبدیل شده است و کمی بعدتر میان اخبار دیگر این حوزه، از نمایشگاه‌های مختلف گرفته تا چند حاشیه‌ی پررنگ‌تر، به فراموشی سپرده شده است. با این حساب، طبیعی است که سهم ناچیز اقتصاد هنر به حوزه‌ی کتاب‌های مربوط به آن هم تعمیم داده شود و، به تبع آن، کتاب‌های مربتط با چنین موضوعی ــ در مقایسه با تألیفات و ترجمه‌های مربوط به تاریخ هنر، مباحث نظری هنر، کتاب آثار و چند رده‌بندی موضوعی دیگر ــ کم‌تر منتشر شوند. هر چند در میان این سهم انگشت‌شمار هم هستند چند کتابی که توجه به آن‌ها و خواندن‌شان خالی از لطف نباشد. اهمیت یافتن اقتصاد هنر در ایران هم‌زمان با شروع فعالیت‍‌های مرتبط با آن از جمله حراج‌ها باعث شد در شروع امر مباحث نظری این موضوع بیش‌تر مورد توجه قرار بگیرند. *** برای خواندن یادداشت مربوط به هر کتاب، می‌توانید بر روی هر یک از کتاب‌های این سیاهه کلیک کنید.

یادداشت‌های مرتبط به کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پرونده ای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر

            روایت‌هایی از پشت‌پرده‌ی اقتصاد هنر
ایده‌ی اصلی این کتاب، پاسخ به سوال‌هایی است که هم‌زمان با اعلام قیمت آثار فروخته‌شده در حراجی‌های معروفی مثل کریستی، ساتبی و بونامز در ذهن مخاطب عام هنر ایجاد می‌شوند. «کوسه‌ی شکم‌پر» اثر دیمن هرست (که نام کتاب هم از آن گرفته شده) و اثر جکسون پولاک شاید بهترین‌ مثال‌ها در این مورد باشند. اولی در یک حراجی دوازده میلیون دلار فروخته شد و دومی در حراجی دیگری 140 میلیون دلار چکش خورد.
اما کتاب از منظر دیگری هم قابل‌توجه است. کوسه‌ی شکم‌پُر... یکی از اولین آثار ترجمه‌شده در ایران است که در آن به روابط پیچیده‌ی موجود در بازار هنر و حراجی‌ها اشاره می‌شود. از این منظر، دلالان آثار هنری، حراجی‌ها، گالری‌ها، نمایشگاه‌گردانان، مجموعه‌داران، موزه‌ها، نهادهای هنری، سرمایه‌داران و عوامل دیگر شبکه‌ی پیچیده‌ای را تشکیل می‌دهند تا در نهایت اتفاقی مثل فروش یک اثر هنری در یک حراجی را رقم بزنند. این موضوعی است که قابل‌انکار نیست و بدین شکل توضیح تکمیلی «پرونده‌ای درباره‌ی اقتصاد سردرگم هنر معاصر» در عنوان این کتاب را هم نباید نادیده گرفت. تامپسون برای نوشتن این کتاب یک سالی را در لندن و نیویورک گذرانده و با بسیاری از دلالان، مدیران سابق حراجی‌ها، هنرمندان و مجموعه‌داران هنری صحبت کرده است.


به قلم علیرضا کیمیاقلم، ماهنامه‌ی شهر کتاب، شماره‌ی چهاردهم، سال ۱۳۹۵.