امید در تاریکی؛ تاریخ های ناگفته، احتمالات بی کران

امید در تاریکی؛ تاریخ های ناگفته، احتمالات بی کران

امید در تاریکی؛ تاریخ های ناگفته، احتمالات بی کران

ربکا سولنیت و 1 نفر دیگر
3.6
7 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

8

خواهم خواند

12

شابک
9786008067443
تعداد صفحات
196
تاریخ انتشار
1399/4/17

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        این کتاب درباره موفق هاست. معدود کارها و ایده هایی که در بین فرهنگ عامه و رسانه ها به محبوبیت فوق العاده و موفقیت تجاری قابل توجهی دست یافته اند. این کتاب بر این نظریه استوار شده است که اگرچه به نظر می رسد آهنگ ها، برنامه های تلویزیونی، فیلم های پرهزینه، شوخی های اینترنتی و برنامه  های درجه یک به یکباره به موفقیت می رسند، ولی حتی این آشفته بازار فرهنگی هم تحت سلطه قوانین مشخصی قرار دارد؛ روان شناسی این که چرا بعضی مردم از بعضی چیزها خوششان می آید، شبکه های اجتماعی ای که این ایده ها از طریق آن ها گسترش می یابند و جنبه های اقتصادی بازارهای فرهنگی.این کتاب اساساً دو پرسش مهم را مطرح می کند: راز آفرینش محصولاتی که مردم دوست دارند، در موسیقی، سینما، تلویزیون، کتاب، بازی، برنامه  های گوشی و دیگر بخش  های قلمروی گسترده فرهنگ چیست؟چرا در این بازار بعضی محصولات شکست می خورند در حالی که ایده های مشابه آن ها جواب می  دهند و به محبوبیتی فوق العاده می رسند؟این دو پرسش بهم ربط دارند، ولی یکی نیستند. برخلاف پرسش دوم، پاسخ پرسش اول در گذر زمان دچار تغییرات چندانی نشده است. محصولات تغییر می  کنند و سلیقه مردم بالا و پایین می  شود. ولی ساختار ذهن انسان همان حالت دیرینه خود را حفظ کرده است و نیازهای انسانی (تعلق داشتن، فرار کردن، آرزو کردن، فهمیدن، فهمیده شدن) ابدی هستند. به همین دلیل داستان آثار موفق تاریخ همه شبیه هم هستند و هم­چنان که خواهیم دید، هم خالقان و هم مخاطبان همیشه در حال بازپخش اضطراب  ها و لذت های فرهنگ  های گذشته هستند.
      

لیست‌های مرتبط به امید در تاریکی؛ تاریخ های ناگفته، احتمالات بی کران

یادداشت‌ها

نرگس

نرگس

1402/10/3

          خب، درسته وقتی به چیزی به اسم انقلاب یا تغییر فکر می‌کنیم، به تاثیرگذاری مردم به جامعه یا حکومت، بیشتر مواقع یاد تغییر نظام حکومتی میفتیم! 
اما این کتاب می‌گفت تغییر دادن جامعه و بهتر کردنش حتما و لزوما با تغییر دادن حکومت نیست و تغییرات و جنبش‌های مردمی کوچک رو بررسی می‌کنه؛ از جنبش صلح جهانی تا جنبش‌های محیط‌زیستی و تغییراتی که مردم می‌تونن ایجاد کنن اما باید «امیدوار» باشن که می‌تونن انجامش بدن و «ناامیدی» تغییری ایجاد نمی‌کنه.

+ از لحاظ نوشتاری هم ساده و روون بود و زیاد اصطلاحات پیچیده و تخصصی نداشت که بخواید گیج بشید و برای هر صفحه‌ش هزار‌تا اصطلاح رو گوگل کنید ببینید حرف حساب نویسنده چیه -جوری که بیشتر کتاب‌های این موضوعی آدم رو گیج می‌کنن›››- و از این بابت واقعا از نویسنده سپاسگزارم!

+" غول خفته نام دیگر توده‌ی مردم است؛ وقتی بیدار شود، وقتی ما بیدار شویم، دیگر فقط توده‌ی مردم نیستیم؛ جامعه‌ی مدنی هستیم، ابرقدرتی که ابزارهای مسالمت‌آمیزش گاهی در یک لحظه‌ی تابناک، قدرتمند‌تر از هر خشونتی و هر رژیم و ارتشی‌ست. ما با پاهای خود و با حضور صدا و تصویر جعمی خود تاریخ را می‌نویسیم. و با این حال و البته همه‌چیز در رسانه‌های جریان اصلی این را القا می‌کند که مقاومت عامه مسخره، بی‌معنا یا مجرمانه است، مگر آنکه در دور دست، در زمان‌های دور یا بهتر از این‌ها در دو حالت رخ داده‌باشد. 
این‌ها نیرو‌هایی هستند که ترجیح‌می‌دهند غول در خواب بماند. "
        

16