معرفی کتاب به چند خیاط ماهر نیازمندیم: خاطرات بانوان خیاط یزدی از خیاط خانه ها در ایام کرونا اثر سمانه سنایی

به چند خیاط ماهر نیازمندیم: خاطرات بانوان خیاط یزدی از خیاط  خانه ها در ایام کرونا

به چند خیاط ماهر نیازمندیم: خاطرات بانوان خیاط یزدی از خیاط خانه ها در ایام کرونا

سمانه سنایی و 5 نفر دیگر
3.3
6 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

3

شابک
9786226689885
تعداد صفحات
104
تاریخ انتشار
1399/12/24

توضیحات

کتاب به چند خیاط ماهر نیازمندیم: خاطرات بانوان خیاط یزدی از خیاط خانه ها در ایام کرونا، گردآورنده سمانه سنایی.

لیست‌های مرتبط به به چند خیاط ماهر نیازمندیم: خاطرات بانوان خیاط یزدی از خیاط خانه ها در ایام کرونا

یادداشت‌ها

          کتاب «به چند خیاط ماهر نیازمندیم» اولین مجموعه از موضوع مدافعان سلامت ذیل تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. در این کتاب خاطرات بانوان خیاط یزدی در ایام کرونا روایت شده است. تحقیق کار به عهده خانم سمانه سنایی و تدوین آن را خانم‌ها ملیحه جهان‌آرا، زینب کشاورز و اسما مرتضایی را انجام داده‌اند. این مجموعه فاخر، کاملاً زنانه هست. هم راویان و هم تدوین‌گران کتاب، خانم‌ها هستند.

کتاب , انتشارات راه یار , ادبیات دفاع مقدس , ادبیات مقاومت , ادبیات انقلاب اسلامی , 

می‌دانیم که کرونا خیلی‌ها را درگیر کرد. این ویروس که سرو کله‌ی نحسش پیدا شد، خیلی‌ها خواسته یا ناخواسته درگیرش شدند. در این میان کسانی هم بودند که با درک شرایط فوق العاده این روزها، پای کار آمدند تا کمک کار و یاریگر هم‌وطنان خود باشند. در این میان، سهم مردمان عادی و طبقات پایین دست، ویژه بود. حرف اصلی در این فقره همان است که در مقدمه این کتاب بیان شده است، که همیشه بر اثر ندانم‌کاری‌ها، غرض‌ورزی‌ها و نفوذ فرهنگی، تاریخ را بزرگان، پادشاهان و نخبگان نوشته‌اند و به نفع خود مصادره کرده‌اند و سهم مردم و طبقات پایین دست را از بین برده‌اند. در بحبوحه‌ها و فتنه‌ها و دگراحوالی‌ها همین مردم عادی‌اند که بسیار مهم و اثرگذار هستند و همواره در پشت‌صحنه‌ی کارها زحمت کشیده‌اند و دیده نشده‌اند و با اینکه همینان در حوادث بزرگ صحنه‌گردان اصلی بوده‌اند، با وجود اثرگذاری کم‌نظیر، همیشه سهم کمی از روایت‌های تاریخی عایدشان شده است. در این میان زنان نیز در مورد مظلومیت مضاعفی در روایت‌ها داشته‌اند و... .

در این کتاب 10 قصه‌ی شنیدنی از 10 زن قهرمان و گمنام یزدی را روایت شده است. مجموع این ده روایت، چیزی بیشتر از 70 صفحه از کتاب را منهای مقدمه و تصاویر شامل شده است. یعنی هر خاطره چیزی در حدود هفت یا هشت صفحه. همین اجازه می‌دهد که خواننده اگر حوصله نکرد کل کتاب را یک‌نفس بخواند، خاطرات را مجزا و در فواصل مناسب دنبال کند. مجاهدت، دوندگی، شوق کار و خدمتِ زن‌های مذکور در کتاب، یادآور خیاط خانه‌های معروف یزد در ایام دفاع مقدس است. انگار که همان روزها دوباره زنده شده و خیاط خانه‌ها از نو به کار افتاده‌اند. این بانوان بی‌ادعا هستند، اخلاص دارند، دنبال نام نیستند، خودجوش و خود رو به میدان آمده‌اند و همین است که وقتی کتاب را تورق می‌کنی، می‌فهمی خدا چه برکتی به حرکت این شیرزنان یزدی داده است. کسانی که گروه جهادی دارند یا در حوزه خدمات اجتماعی فعالند و با مردم مختلف سر و کار دارند، می‌توانند از این کتاب مایه‌ها و بهره‌های خوبی را برداشت کنند.
        

0

          حدود دو سال از شروع  پاندومی کرونا گذشته. دیگر حالا به آن عادت کرده¬ایم و تا حدودی راه¬های مقابله با آن را یاد گرفته¬ایم. کمی هم ترسمان ریخته. اما روزهای اول هم ترس و وحشت عده¬ای را فلج کرده بود و هم کمبود امکانات همه را ترسانده بود. نبود ماسک و مواد ضدعفونی¬کننده بزرگ¬ترین بحران روزهای اول بود. روزهایی که بحران اقتصادی هنوز خودش را نشان نداده بود. قطعاً دولت هم به آن سرعت قادر به تأمین ماسک به مقدار نیاز نبود. دوباره حضور نیروهای جهادی و مردمی چاره¬ئ کار بود. زنان و مردانی که به صورت خود¬جوش با مراکز اصلی مرتبط شدند و به تولید ماسک پرداختند. کتاب «به چند خیاط ماهر نیازمندیم» روایت همین آدم¬هاست. اما نه در همه¬ئ ایران چون پیدا کردن و گرفتن روایت همه¬ئ این آدم¬ها شاید سال¬ها طول بکشد. این کتاب خاطرات بانوان یزدی از ایام کروناست. ده روایت شیرین و خواندنی از زنانی که هر کدام در محله¬ای گوشه¬ای از کار را دست گرفته¬اند. زنانی که هرکدام به تنهایی به اندازه یک کتاب حرف دارند. و نه فقط درباره این ایام بلکه درباره تاریخچه¬ئ زندگی¬شان. زنی که مادر چند شهید و جانباز بوده یا زنی که خودش و همسرش درگیر بیماری هستند یا زنی که مسیر زندگی¬اش با یک معجزه عوض شده. 
        

0