بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

ادیان در خدمت انسان: جستارهایی درباره دین و مسائل جهان امروز

ادیان در خدمت انسان: جستارهایی درباره دین و مسائل جهان امروز

ادیان در خدمت انسان: جستارهایی درباره دین و مسائل جهان امروز

موسی صدر و 1 نفر دیگر
4.6
18 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

37

خواهم خواند

66

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

ادیان در خدمت انسان دومین جلد از مجموعه کتاب‌های در قلمرو اندیشه امام موسی صدر است که مشتمل بر ۲۹ مقاله، سخنرانی و گفت وگو از امام صدر دربارۀ دین، انسان، اسلام، تربیت، عبادت، تشیع، آزادی و … است.

یادداشت‌های مرتبط به ادیان در خدمت انسان: جستارهایی درباره دین و مسائل جهان امروز

            این کتاب را می توان کلید شناخت اندیشه و آثار امام موسى صدر به شمار آورد و کسانی که بخواهند با افکار این چهره برجسته و استثنایی آشنا شوند و نسخه ای امروزین و معقول و کاربردی از اسلام را بشناسند باید از این کتاب آغاز کنند. 
نخستین و مهمترین بخش کتاب که نام کتاب نیز از آن برگرفته شده ترجمه سخنرانی معروف ایشان در کلیسای کبوشیه بیروت است. این سخنرانی که به عنوان نخستین حضور یک روحانی مسلمان در کلیسای کاتولیک ثبت شده در ایام روزه مسیحیان و به جای موعظه کشیش کلیسا صورت گرفته و دیدگاه انسانی و جهانشمول اسلام نسبت به هدف آفرینش انسان را تبیین می کند. اهمیت این سخنرانی از آن روست که بر خلاف تصور رایج تأکید دارد که بعثت پیامبران و عرضه ادیان برای خدمت به انسان است نه این که انسان در خدمت دین باشد. بخشی از کلمات ماندگار امام صدر در آن گفتار ماندگار و تاریخی چنین است:
"ادیان یکی بودند، زیرا نقطه آغاز همه آنها یعنی خدا یکی است؛ و هدف آنها یعنی انسان یکی است؛ و بستر تحولات آنها یعنی جهان یکی است؛ و چون هدف را فراموش کردیم و از خدمت انسان دور شدیم، خدا هم ما را به حال خود گذاشت و از ما دور شد و ما به راه های گوناگون رفتیم و به پاره های مختلف بدل گشتیم و جهان یکتا را تقسیم کردیم ودر پی خدمت به منافع خاص خود برآمدیم و معبودهای دیگر، غیر خدا را برگزیدیم و انسان را به نابودی کشاندیم"
از دیگر بخش های کتاب می توان به این عناوین اشاره کرد: "در پاسداشت آزادی، دین در جهان امروز، ابعاد اجتماعی اسلام" 
این کتاب تاکنون به زبانهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. 

(به تاریخ ۱۳۹۹/۱/۲۴ از سری یادداشت‌های «صد کتاب قبل از صدسالگی!» در روزنامه‌ی شهرآرا)