بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

باورهای عامیانه مردم ایران

باورهای عامیانه مردم ایران

باورهای عامیانه مردم ایران

علی اکبر شیری و 1 نفر دیگر
5.0
3 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

19

باورهای عامیانه مردم ایران:باورها بنیادی ترین مبانی جهان بینی انسان را در خود دارد،با تحول باورها،فرهنگ نیز گرایش و سمت و سوی دیگری به خود میگیرد؛بنابراین با شناخت تحولات رخ داده در باورهای اقوام،به فرهنگ آن قوم میتوان پی برد.این شناخت ما را به دیگر تحولات اجتماعی،اعتقادی،سیاسی و فکری رهنمون خواهد کرد.این پژوهش با توجه به چنین ضروراتی انجام شد،یکجا کردن باورهای مشترک قومی راه مطالعه را بر ما آسان و امکان مطالعات تطبیقی را ممکن می سازد.کتاب شامل 650 مدخل و یازده هزار باور و بسامد رواج آن در مناطق مختلف ایران است.مولف کوشیده تا آنجا که ممکن باشد بازتاب باورهای عامه را در شعر شاعران،امثال فارسی،سفرنامه ها،متون ادبی،خواب نامه ها و تمامی آثار مربوط به فرهنگ مردم جسن و جو کند و نشان دهد.همچنین ذیل هر عنوان با دسته بندی و طبقه ها باورها کوشیده نظمی منطقی به باورهای هر مدخل دهد.برای نشان دادن گستره جغرافیایی باورها و منطقه رخداد آن نام شهر یا منطقه آمده است.منابع این کتاب شامل بیش از هزار کتاب و مقاله و پایان نامه است.

یادداشت‌های مرتبط به باورهای عامیانه مردم ایران

            نشر چشمه کتاب مرجع مبسوطی منتشر کرده با نام باورهای عامیانه‌ی مردم ایران، اثر حسن ذوالفقاری، با همکاری علی‌اکبر شیری. باورهای عامیانه‌ی مردم ایران شامل یک مقدمه است درباره‌ی پیشینه‌ی چنین کاری و روش کار مؤلف. مطلبی هم با عنوان «درآمدی بر باورهای عامه» در ابتدای کتاب منتشر شده در بررسی مفهوم باورهای عامیانه و دسته‌بندی آن‌ها از منظرهای گوناگون. برای این‌که بفهمیم در کتاب چه می‌گذرد، مناسبت دارد مقداری از یکی از مدخل‌ها («باقلا») را نقل کنیم. ذیل «باقلا» آمده: «خوردن هر صبح و عصر از پخته‌ی باقلا، باعث قوّت باصره می‌شود؛ آب‌ریزش چشم را قطع و دردسر کهنه را رفع می‌کند. بول و حیض بسته را گشوده، حمل و جنین را زیان داده، امکان سقط می‌دهد. خوردن باقلا با عسل، تنگی نفس مزمن و استسقا را رفع و باعث تقویت طحال و مثانه شده... (تهرانی، ج. ۵، صص. ۲۲۵-۲۲۶)...»


ماه‌نامه‌ی شهر کتاب، شماره‌ی هفتم، سال ۱۳۹۵.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برای علاقه‌مندان فرهنگ عامه، پژوهشگران فرهنگ ایران و آن‌ها که با ادبیات خلاقه سروکار دارند و مخاطبان عادی‌تری هم که نسبت به آداب و رسوم و باورهای گذشتگان خود کنجکاوی یا تعلق‌خاطر دارند، به کار می‌آید. 


ماه‌نامه‌ی شهر کتاب، شماره‌ی هشتم، سال ۱۳۹۵.