آزادی و سرنوشت به پیوست رویارویی با مرگ

آزادی و سرنوشت به پیوست رویارویی با مرگ

آزادی و سرنوشت به پیوست رویارویی با مرگ

رولو می و 1 نفر دیگر
2.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

شابک
9786002003089
تعداد صفحات
328
تاریخ انتشار
1398/9/13

توضیحات

        رولو می (1994-1909) روان‏‌شناس آمریکایی بودکه جزو نظریه‏‌پردازان اصلی در رویکرد انسان‏‌گرا و اگزیستانسیالیست به شخصیت محسوب می‌شود.
مِی ابتدا به تحصیل الهیات پرداخت و در آنجا با مکتب اگزیستانسیالسم آشنا شد. اما بعد به روان‏‌شناسی و روان‌کاوی روی آورد و با فروم و سالیوان آشنا شد و تحت تأثیر آنها قرار گرفت. وی اولین مدرک دکتری در روان‌شناسی بالینی در تاریخ دانشگاه کلمبیا را دریافت کرد. مِی در 38 سالگی به بیماری سل مبتلا شد، و جنگ او با این بیماری، به نقطه عطفی در زندگی وی تبدیل شد. و طی مبارزه لحظه ‏به ‏لحظه با این بیماری (در سال‌هایی که هنوز درمان مؤثری برای سل نبود) یک کشف شگفت‌انگیز کرد: اضطراب عمیق وی در لحظات بیماری نه با لیبیدو، که بیشتر با نیستی و مرگ ارتباط داشت. مِی از بیماری خود جان سالم به در برد، اما رویکرد روان‌کاوی به تحلیل شخصیت را کنار گذاشته و کتاب‏‌ها و مقاله‏‌های زیادی در تبیین رویکرد اگزیستانسیال به شخصیت به نگارش درآورد.
رولو می در این کتاب، بر پایة داستان‌ها (اعم از امروزی و اساطیری) و نیز شرح‌حال‌های موردی در کار بالینی خویش، به ما نشان می‌دهد که چگونه با تعارض‌های حل‌نشده راه را بر آزادی درونی خویش می‌بندیم. او به بررسی مفهوم الهام‌بخش «آزادی اساسی» می‌پردازد، آزادی اراده که به ما اجازه می‌دهد نگرش خود را برگزینیم، حتی اگر با بیداد و ستم رویاروی باشیم. او سپس در مفهوم سرنوشت اندیشه و غور می‌کند، طرحی در زندگی ما که به جستجویش می‌پردازیم، و توضیح می‌دهد که چگونه ما تنها تا اندازه‌ای می‌توانیم به سرنوشتی که در آن کامیابی و حس پیشرفت را تجربه می‌کنیم، جامه عمل بپوشانیم.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به آزادی و سرنوشت به پیوست رویارویی با مرگ

نمایش همه
آزادی و سرنوشت به پیوست رویارویی با مرگ
بریدۀ کتاب

صفحۀ 38

این خود موجب یکی از سوء استفاده های ناپسند در روزگار ما شده است. یعنی تغییر دادن آزادی به خاطر خودش یا تغییر آن برای فرار از واقعیت این گونه سوء استفاده از آزادی در آنچه که ما مراکز رشد می نامیم نمایان تر است البته باید بگویم معتقدم که انگیزه جنبش مرکز رشد و کار بسیاری از افراد این مراکز ستودنی و بهینه است این انگیزه ستودنی شهامت رویاروی شدن با مشکلات خود در روابط انسانی خویش است اعتقاد بر این است که فرد میتواند روی پای خود بایستد و نوعی خود مختاری را در زندگی خویش سامان دهد اما هر کسی که عبارت راهنمای رایگان مراکز رشد را میخواند به آسانی در می یابد که بیشتر آنها به گونۀ زننده ای نوعی تفکر مثبت و خودفریبی است. از یک مرکز جداگانه کوچک گرفته تا ۲۸۰ مرکز خاص در این راهنما اندیشه و تصور فرد عمدتاً اهدافی چون از توانمندی و خلاقیت حقیقی خود بهره برداری کن؛ هرچه بیشتر لذت ببر. زندگی یک گورو (معلم، مرشد) لزوم گام نهادن در مسیر خدا است خدا است و نظایر آن است. من در هیچ جای آن نتوانستم واژه‌های مرتبط با تجارب مشترکمان را که هر فردی در زندگی روزمره با آن سر و کار دارد را بیابم یعنی اضطراب»، «تراژدی»، «سوگ» و یا «مرگ» تمامی این موارد تحت الشعاع لذت بی پایان و وعده های بیباکانه پیروزی و ،تعالی حرکت دسته جمعی به سوی «آرامش» خودمحورانه «عشق» خودخواهانه انکار خواب آلود واقعیتهای زندگی انسان و بهره گیری از تغییر در راستای اهداف واقع گریزانه است حتی اگر یکی باشد و این چه اشتباه و بدفهمی بزرگی از ادیان کهن خاورزمین (شرق) است که فکر میکنیم که آنان وعده رستگاری زودرس میدهند. مشکل این مراکز ،رشد نبود کامل هرگونه درکی از سرنوشت است حق با توک کوویل است که می‌گوید :گویا آنان معتقدند که تمام سرنوشت بدست خود آنها مهار میشود و افراد به طور کامل تقدیر خود را تعیین می‌کنند این به هیچ وجه آزادی نیست بلکه دامن زدن به احساسات ،است شرایطی که در آن بجای واقعیت تنها احساس مد نظر قرار می‌گیرد.

1

آزادی و سرنوشت به پیوست رویارویی با مرگ
بریدۀ کتاب

صفحۀ 87

هر گام رو به جلوی رشد در تمایز یافتن نوع مسئولیت برابر و مشابه با آزادی را موجب می.شود آن طور که از معنای واژۀ مسئولیت برداشت میشود به معنای آگاهی از نیازهای دیگران در جامعه ای است که با آنها زندگی میکنیم مثل خانواده یا اهالی یک روستا به همراه قابلیت و شایستگی به نیازهای آنان و نیز نیازهای خود فرد است ما نحوۀ پاسخگویی به دیگران را خود انتخاب میکنیم آنان کسانی هستند که شرایط و زمینه ای را ایجاد می میکنند که آزادی ما در بطن آن شرایط پرورش مییابد تناقض در اینجا است که به عنوان یک اصل فرد تنها در صورتی میتواند آزاد باشد که مسئولیت داشته باشد اما گزارهٔ معکوس این قضیه صدق میکند فرد تنها در صورتی میتواند مسئولیت داشته باشد که آزاد .باشد. این خود دلیلی است که چرا این بحث که ما همگی، گونه ها و انواعی تعیین شده هستیم، بی مسئولیتی است فرد بایستی این احساس و جهت گیری را داشته باشد که تصمیماتش در واقع موضوعی برای مسئولیت پذیری او در قبال آنها [دیگران] .است

0

یادداشت‌ها