بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

رهیافت های اقتصادی اسلام

رهیافت های اقتصادی اسلام

رهیافت های اقتصادی اسلام

موسی صدر و 1 نفر دیگر
3.2
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

18

مکتب اقتصادی اسلام، مکتبی است که از جهان بینی اسلام سرچشمه می گیرد و راه حلی که برای شکوفایی زندگی اقتصادی بشر عرضه می کند، مستقل و متفاوت از ادیان و مکاتب مادی دیگر است. امام موسی صدر نشان می دهد که مکتب اقتصادی اسلام، جریان توزیع درآمد حاصل از توزیع را، میان کار و سرمایه، در مرحله اول، به کمک احکام قانونی و حقوقی خود، به نفع نیروی کار هدایت می کند. در مرحله بعد، اگر تناسب لازم در وضع معیشت کارگران پیش نیاید، از بودجه زکات استفاده خواهد کرد و این بودجه شامل خمس نیز می شود. ولی چنانچه کفاف رفع نیاز خانوارها را نکند، دولت می تواند از وجوهی برای تحقیقات فن آوری استفاده کند و زمینه اشتغال نیروی کار را در اقتصاد پدید آورد. راه و رسم مکتب و نظام اسلامی، برای توزیع درآمد و توسعه اقتصادی متفاوت از نظام های سرمایه داری و سوسیالیستی است. سرمایه انسانی زیربنای تمام نظریات اقتصادی برداشت شده از مکتب و نظام اسلامی است که منشأ رشد و توسعه اقتصادی در نظر امام موسی صدر همین عامل است. کتاب حاضر، شناخت، استنباط و طرح آراء و دیدگاه های امام موسی صدر درباره اقتصاد در دوران اقامت وی در ایران و لبنان، با استفاده از مقالات منتشر شده، سخنرانی های ایراد شده، اقدام های صورت گرفته و بالاخره موسسات و سایر آثار و یادگارهای باقی مانده از ایشان را دربرمی گیرد.

یادداشت‌های مرتبط به رهیافت های اقتصادی اسلام

            خیلی کلی اگه بخوام بگم کتاب خوبی بود و خوندنش برام لازم بود. نوع نگاهش رو واقعا دوست داشتم.
فصل اولش با توجه به این که یک سلسله مقاله بود که از اول روش فکر شده بود و سر و ته داشت واقعا خوب بود. پی‌نوشت‌ها هم مفید بودند و کمک می کردن به فهم مطالب اما پدرم رو در آوردن! خب برادر من چرا این قدر پی‌نوشت می زنی سر هر مساله ریزی؟ بگذریم که کلی چیز تکراری هم بینشون بود.
فصل سوم هم به عنوان یه پایان بندی خوب بود. چون دو تا مقاله / سخنرانی تک و جامع بود که کل نظراتشون رو توش خلاصه کرده بودن. ولی خب یه کمیش تکرار مکررات بود و با هم همپوشانی داشت. یک مقداری هم توش مباحث جدیدی رو باز کرده بودن که فرصت نبود خیلی روش مانور بدن.
اما امان از فصل دوم: یه تعداد زیادی سخنرانی و مقاله و... بدون انسجام. به صورت تک تک حرفای خوبی بودن اما رشته کلام هی از دستت در می رفت. بگذریم که بعضی سخنرانی‌ها ناقص بودن و... چی بگم دیگه؟ نمی فهمم ضرورت بودن یک سخنرانی ناقص توی کتابی که  قرار بود نگاه امام موسی رو به یه سری مسائل روشن کنه و قرار نبود و نیست یه مجموعه سخنرانی (مثل مثلا صحیفه نور) باشه چیه؟  اتفاق بدی که افتاد اینه که من الان کلی سوال بی جواب توی مسئله مالکیت تو ذهنم دارم و این بده.

با توجه به همین چندتا کتاب کوچیکی که از این موسسه خوندم می نتونم بگم تو پیاده کردن سخنرانی‌ها به شکل کتاب ضعف جدی دارن. یعنی رویکردشون به نظرم اشتباهه.

اما موضوعی که بیشتر از همه باهاش حال کردم تو این کتاب اون نگاه توحیدیش به «دست‌های پنهان بازار» بود. خیلی قشنگ بود. هم نگاه امام موسی و هم نگاه شیخ طوسی که تو پاورقی ها نوشته شده بود.