همین امشب برگردیم

همین امشب برگردیم

همین امشب برگردیم

2.5
7 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

1

پیمان اسماعیلی از موفق ترین و پُرمخاطب ترین داستان نویسان یک دهه ی اخیر ایران است. اسماعیلی تاکنون برای آثار داستانی اش از جمله کتابِ برف و سمفونی ابری جوایز مهمی مانند جایزه ی منتقدان و نویسندگان مطبوعات، جایزه ی بنیاد هوشنگ گلشیری، جایزه ی روزی روزگاری و... را از آن خود کرده است. همین امشب بر گردیم چهارمین کتاب اوست و سومین مجموعه داستانش. کتابی که پنج داستان کوتاه از نویسنده ای ا ست که به زعم برخی منتقدان از درخشان ترین کوتاه نویسان ادبیات معاصر ایران محسوب می شود. داستان ها هر چند فضاهای متفاوتی دارند باز در تمام شان دغدغه ی مشهورِ نویسنده آشکار است: هراس... هراسی که در شکل های گوناگون قرار است خواننده ی خود را غافلگیر و او را با لحظاتی روبه رو کند که پیش بینی نشدنی ا ست. اصولًا این گریز از منطق روزمره ی روابط است که داستان های اسماعیلی را صاحب فرصت های تجربی تازه و بدیع می کند. در کتابِ همین امشب بر گردیم خواننده با ماجراهایی در مکان هایی خاص روبه رو می شود که امنیت ذهنش را مختل خواهد کرد. اسماعیلی مدام نشان می دهد که آن بیرون چیزی یا کسی یا شاید جمعی به کمین نشسته اند و منتظر فرصت اند تا کار را تمام کنند...

لیست‌های مرتبط به همین امشب برگردیم

یادداشت‌های مرتبط به همین امشب برگردیم

            پیمان اسماعیلی در «همین امشب برگردیم» پنج داستان کوتاه دارد که شاید مهم‌ترین ویژگی مشترکشان نوعی اعوجاج هراس‌آور در واقعیت باشد. جهان داستان کاملا واقعی است، واقعی همچون جهان یک داستان کافه آپارتمانی، اما ناگهان چیزی ترسناک در آن ورز می‌آید و هراسی سهمگین می‌آفریند که تا پایان رهایمان نخواهد کرد. البته که جهان داستان‌ها هم اصلا کافه آپارتمانی نیست: جزیره‌ای در اقیانوس، تونلی در مترو، خوابگاه دانشجویی، و فضاهایی متفاوت و مختص داستان. اصلا مکان‌ داستان‌های اسماعیلی یکی از عناصر به یاد ماندنی داستانهایش هستند. 
دیگر ویژگی خوشایند داستان‌های این مجموعه آن است که حتی در یکی دو داستان که پیچیدگی ذهنی و روایی داریم، داستان آن قدر کند و پیچیده نمی‌شود که خواننده عطای داستان را به لقایش ببخشد آن گونه که در بسیاری از داستان‌های این روزها به خیال جریان سیال ذهن نوشتن و تجربه‌گرایی‌های فرمی شاهدیم. داستان‌های پیمان اسماعیلی خوشخوان، هراس‌آور، به یاد ماندنی و تر و تمیز و البته زنده و خلاقانه‌اند با جهانی متفاوت از جهان رایج داستان ایرانی.