زنان دیکتاتورها: موسولینی، لنین، استالین، مائو، هیتلر، صدام حسین، بن لادن

زنان دیکتاتورها: موسولینی، لنین،  استالین، مائو، هیتلر، صدام حسین، بن لادن

زنان دیکتاتورها: موسولینی، لنین، استالین، مائو، هیتلر، صدام حسین، بن لادن

دایانه دوکر و 2 نفر دیگر
3.4
4 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

2

شابک
9786002964564
تعداد صفحات
549
تاریخ انتشار
1399/10/3

توضیحات

        این دیکتاتورها زود فهمیدند که بدون حمایت زنان، بدون شریک کردن آنان در سرنوشت شان، برای دستیابی به قدرت نمی توانند شانسی داشته باشند. زنانی که به رغم نام های متفاوت یک  وجه مشترک دارند: می توانند به صورتی غیررسمی بر همه چیز، حتی امور حکومتی – تا جایی که به آن ها اجازه داده می شود – تاثیر بگذارند.گاه حکومت در دست همین آموزگارانی می چرخید که تا دم مرگ دیکتاتورها را همراهی می کردند.دیکتاتورها وحشی،خشن،ستمگر،مبتذل بودند.با این حال زنان آنها را دوست داشتند.حتی اگر با رقبای بی شمارشان به آن ها خیانت کرده باشند.آنها در قربانگاه حرص وحشیانه دیکتاتورها به سیاست،قربانی می شدند.در عین حال آنان را همراهی می کردند،از آنها انتقاد میکردند،بازداشت می شدند و باز ثابت قدم بودند؛زیرا به دیکتاتورها قوت قلب می دادند؛زیرا دیکتاتورها به آنها احتیاج داشتند.
      

یادداشت‌ها

          کتاب در نوع خود حرف جدیدی برای گفتن دارد و نگارنده تلاش کرده است تا از  منظر دیگری به زندگی دیکتاتورها بنگرد. ورود به حریم شخصی آنان و گشودن دریچه و دیدگاهی جدید برای کشف زوایای پنهان عاطفی، فردی، سیاسی و اجتماعی شخصیت های سیاسی از منظر نگاه زنان آنها، موضوع درخور توجهی است که خواننده را مجاب به خواندن کتاب کرده و از پیش داوری در خصوص آن جلوگیری می نماید. این بار و به خلاف تحقیقات گذشته که شخصیت شناسی افراد مشهور اغلب در قالب بحثها و تحلیل های روانشناسی، دینی، رویکردهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... آنان صورت می گرفت، نویسنده تلاش کرده تا حدامکان به حریم شخصی این افراد راه یافته و با توجه ویژه به حضور زنان خواه به عنوان همسر و یا معشوقه، به دو هدف خود دست یابد. اول، کشف  حلقه های مفقوده شخصیت افراد مشهور -هرچند به صورت اندک- و دوم،  نگاه ویژه به موضوع زن از منظر تحقیقات مربوط به نقش زنان در تاریخ با رویکرد جدید در قالب بررسی زندگی سیاسی زنان دیکتاتورها
        

25

          طبق اظهارات نویسنده در بخش «مقدمه نویسنده»، وی در جریان تحقیقات درباره تعدادی از شخصیت‌های دیکتاتور احساس کرده بود که روابط زناشویی/عاشقانه دیکتاتورها می‌تواند موضوع جالبی برای یک کتاب باشد.

نویسنده، در روند بررسی‌های خود، با اشخاص مختلفی، ازجمله وزیران سابق و مخلوع، مخالفان و سوژه‌های اصلی، دیدار و گفتگو کرده است.

کتاب اصلی شامل روابط زناشویی/عاشقانه حدود سیزده دیکتاتور بوده است که مترجم مطالب مربوط به هفت تن از آنان، یعنی موسولینی، لنین، استالین، مائو، هیتلر، صدام و بن‌لادن، را در این کتاب ارائه کرده است.

بخشهای مربوط به دیکتاتورهای اروپایی شاید برای خواننده ایرانی چندان گیرا نباشد. این مساله را می‌توان به فاصله زمانی طولانی دوران زندگی آنها با دوره زندگی ما یا سانسورهای اجتناب‌ناپذیر، نسبت داد. مطالب مربوط به صدام و بن‌لادن، به دلیل آشنایی نسبی خواننده ایرانی با شرایط کلی زندگی این افراد، احتمالاً جذاب‌تر است.

مطالب بخشهایی از کتاب، به دلیل تفاوت زبان مبداء و مقصد، از نظر تفاوت در ایجاد تمایز بین ضمایر مونث و مذکر، دچار گنگی شده است.

این مرور بر مبنای چاپ دوم کتاب و ترجمه محمدعلی عسگری نوشته شده است.

📌 این مرور مبتنی بر دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.
        

4