یادداشتهای پرستویِ کتابِ کودک و نوجوان (5) پرستویِ کتابِ کودک و نوجوان 1401/1/2 با (بی) کتاب/ زندگی با کتاب بهتر است یا بی کتاب؟ الکس وولف 3.8 1 مجموعهای که نشر هوپا تدارک دیده، مجموعهی «با / بی ....» میکوشد زندگی را با وجود چیزی و با فرض بر عدم آن بررسی میکند. مثلاً اینکه اگر کتاب در تمدن بشری ابداع نمیشد و نبود، زندگی چه شکلی میشد؟ همچنین کودک با چیزهایی از قبیل روند و دستگاههای قدیم و جدید تولید و چاپ کتاب و فرایند «نوشتن» و... آشنایی گذرایی پیدا میکند. این کتاب تصاویر جالب و جذابی برای فرزندان سالهای پایانی کودکی و آغاز نوجوانی در بر دارد. 0 15 پرستویِ کتابِ کودک و نوجوان 1401/1/1 رامونا و پدرش جلد 4 بورلی کلیری 4.3 6 به یاد دارم که پدر رامونا سیگاری بود و رامونا و خواهر بزرگترش، بیزوس، از این بابت غصهدار بودند اما کمتر جرأت میکردند این را به پدر بگویند. یک بار رامونا کاغذی لوله میکند و در جعبه سیگار پدر میگذارد، اگر درست یادم مانده باشد روی آن چیزی به پدرش نوشته بود، پدری که عصبی میشد اگر به موقع نیکوتین بدنش تأمین نمیشد. تلاشهای رامونا برای ارتباط گرفتن با پدرش که سختیها درگیریهای خاص خود را دارد بسیار ستودنی است، و بسیار آموزنده برای مخاطب نوجوانش. تصویری از پدر که لزوماً همیشه شخصیتی کامل و عالی و قهرمان نیست و در زندگی با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکند. این کتاب رامونا برای من ماندگارترین کتاب از این مجموعه بود. من هم بهسختی میتوانستم (و ایضاً هنوز هم) با پدرم ارتباط بگیرم و تلاشهای رامونا مرا به بهبود این رابطه امیدوارتر میکرد. گروه سنی ۸ تا ۱۲ سال، شاید هم یکی دو سالی بیشتر از ۱۲. 0 9 پرستویِ کتابِ کودک و نوجوان 1401/1/1 نیکولا کوچولو رنه گوسینی 4.4 5 کودکی ده ساله بودم که در کتابخانهی دبستان به این کتاب برخودم، و آه که چه کتاب هیجانانگیزی! نیکولا تمام هیجانهایی را که در زندگیام انتظار میکشیدم تجربه میکرد، پررنگترین آنها سفر برای گذراندن تعطیلات کنار دریا بود. من دریا را ندیده بودم تا آن زمان اما اولین بار تخیلم مرا همراه با نیکولا پ خانوادهاش برد تا دریاکنار:) شیطنتها و تجربههای شیرین نیکولا به گونهای تعریف شده که هیچوقت منقضی نمیشوند، آدمی دوست دارد باز، بارها و بارها کتاب را ورق بزند و این پسر کوچک با این چشمهایی که مثل دو خط عمودی کوچولوو سرخوشند را دنبال کند. قصههای نیکولا از آن دسته قصههایی بود که کودکی ساکت من را رنگ میبخشید و با او خوشحالتر بودم. گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال. 0 5 پرستویِ کتابِ کودک و نوجوان 1400/12/26 بازی با انگشت ها: شعرهایی برای بازی کودکان شراره وظیفه شناس 4.2 8 یک بازی آشنا، ساده و دوستداشتنی هست که با کودکان یک سال به بالا انجام میشود؛ همان لی لی لی لی حوضک! مصطفی رحماندوست، که ید طولایی در سرودن شعر و ترانه برای کودکان دارد و از سالهای آغاز دبستان در کتابهای درسی با اشعار او مأنوس بودهایم، همین بازی بانمک را دستمایهی خلق این کتاب قرار داده؛ در سرودههای او گاه این پنج انگشت گروهی از دوستانند، گاه همسایه و بیشتر خانواده. مفهوم همراهی و همکاری، در گروه قرار گرفتن و همدلی در سرودهها با توجه به موقعیت پنج انگشت در یک دست که برای بازی با آنها سروده شدهاند در کتاب موردتوجه شاعر بوده است و تصویرسازیهای دوستداشتنیاش بر جذابیت کتاب افزوده است. گروه سنی ۳ تا ۷ سال 0 10 پرستویِ کتابِ کودک و نوجوان 1400/12/25 آخرین پرنده، آخرین سنگ سیدمهدی شجاعی 3.8 2 «این ابر چیست؟ از کجاست؟ و چرا اینچنین با شتاب و همهمه به طرف آنها پیش میآید؟ تا ابرهه چشم بر هم زند، ابر به بالای سر او و سپاهیانش رسیده است و تازه او میفهمد که آنچه در آسمان دیده، ابر نیست، بلکه لشکری از پرندگان سفید است که هر کدام سنگی در چنگال و منقار خود گرفتهاند و آن را به سوی سربازان او میاندازند». سیدمهدی شجاعی که عمدتاْ بهعنوان نویسندهی بزرگسال شناخته میشود، دو دهه پیش، در همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتابی کوچک و متفاوت به بازار نشر عرضه کرد: کتاب خوانشی داستانی، از زاویه دیدی متفاوت با روایت قرآنی، از سورهی فیل داشت در کنار تصویرسازیهای نامتعارفی برای کتاب نوجوان. تصویرها عکسهایی از نقشبرجستهای سفالین هستند که داستان را مجسم کردهاند. شجاعی در سابقهی خود نشان داده برای نوشتن دربارهی موضوعات مذهبی از منابع گوناگون بهره میبرد و هرگز نمیخواهد صرفاً عواطف را با قلمش مرعوب سازد. این کتاب نیز نثری ساده و روان دارد، درست مناسب سالهای آغازین نوجوانی، کوتاه است و به شکلی جذاب داستان ابابیل و مأموریت ویژهشان را روایت میکند. گروه سنی +۱۱ سال 0 5