یادداشت
1400/10/23
3.9
این کتاب با یک اتفاق شروع میشه. پلیس در یکی از محلات سیاهپوستا، به یک پسر شونزده سالهی غیرمسلح شلیک میکنه و اون رو به قتل میرسونه، و وقایع داستان در مورد تبعات این اتفاقه. بیشتر نمیگم که اسپویل نشه. گویا این کتاب از زمان انتشار سروصدای زیادی به پا کرده، امتیاز بالایی هم در گودریدز گرفته و به عنوان یکی از بهترین کتابهای ۲۰۱۷ انتخاب شده. برای همین خیلی مشتاق بودم بخونمش و خیلی امیدوار بودم بهش. مخصوصا اینکه همیشه ادبیات اقلیتها رو دوست داشتم، مثلا کارهای شرمن الکسی یا تونی موریسون، و نویسندهی این کتاب هم سیاهپوسته. در کل از خوندن کتاب راضی بودم اما احساس میکنم بیشتر سروصداهای مربوط به کتاب، به خاطر موضوع جسورانهش بوده و الزاما ارتباطی با قدرت قلم نویسنده نداشته. شخصیتها بعضا کلیشهای بودن. اما موضوعی که بیشتر آزارم میداد، سینمایی بودن کتاب بود. حالا یا چون نویسنده خیلی تحت تاثیر سینما بوده، یا چون مطمئن بوده فیلم کتابش حتما ساخته میشه، دوست داشته تمام دیالوگها رو خودش از قبل بنویسه. البته من با وجود این موارد، از خوندن کتاب لذت بردم و توصیه میکنم بخونیدش. ترجمهی کتاب هم در کل خوب و روان بود. البته با سانسورهایی همراه بود که به نظرم اصلا مهم نبودن.