یادداشت فاطمه رحمانی

اول‌: نویسنده قلم روان و گیرایی دارد. تا انتهای داستان را میتوانی یک نفس بخوانی
دوم:مرد داستان، به خوبی نماینده مردانی‌ست که با رفتار و تربیت غلطشان، همسر و خانواده‌شان را دچار مشکل میکنند بخصوص از نظر روحی.
امااااا
پر از ایرادات محتوایی دیگر است؛

مثلا: سر تاته کتاب پر است از یک رقابت بی معنا بر سر تساوی و یک‌شکل بودن مرد و زن داستان.
مثل آنجا که می‌گوید ...امیریل(شوهرِ شخصیت اصلی) جوری پیش‌تر از من ایستاده و می‌گوید دربست که انگار من خودم چلاقم و نمی‌توانم ماشین بگیرم...
این یک نمونه کوچک از کل داستان است، چه فرقی میکند چه کسی تاکسی بگیرد؟ مثلا هرکی زودتر گرفت براربر تر است یا انسان تر؟

یا در کل کتاب این حس به مخاطب القا می‌شود که خانه‌داری، همسری و بچه‌داری عقب‌ماندگی‌ست و مانع پیشرفت انسان و هرچه با مردانِ بیشتری رقابت کنی زن تری.
اسلاید هارو ورق بزنید،
کتاب پر از تحقیر و سرزنش خانه‌داری و مادری است، درواقع زنی که خانه‌دار و مدیر یک خانواده و چندین انسان است، زنی بدبخت، عقب افتاده و احتمالا سیاه است و بوی نا میدهد.
مادری و بخصوص همسری در این کتاب فرقی با سرطان یا ایدز ندارد، شاید حتی بدتر.
مصداق زنان علیه زنان همین است، که فعالین حقوق زن ما شده‌اند چماقِ توی سر زن خانه‌دار، چماقِ توی سر نیمی از جامعه زنان ایرانی.
 تا انتهای کتاب به هر بدبختی ای که هست زن با مادری‌اش کنار می‌آید اما خانه‌داری و همسری همان سرطانی که بود هست.

پ.ن:یک طنز دیگر و سوگیری دیگر کتاب این بود که مادرشوهر، خواهرشوهر و جاری در کتاب دیوهایی بودند که پری قصه (مستوره) و خانواده‌اش را اسیر کرده بودند. و مستوره خالی از هر عیب و نقصی بود.

اتفاقا به نظرم این موارد که فرمودید با هدف القای به مخاطب نیومده بود بلکه مواردی بود که توسط جامعه و ... به خانم ها القا میشه و اتفاقا مستوره تونست با روش های خوبی و با اهداف قشنگی با این درگیری ها و سردرگمی ها کنار بیاد. دقیقا مسائلی که فرمودین تحقیر و سرزنش مادر خانه دار هست، یا مسائل با خانواده همسر، مسائل ذهنی مستوره بود که به مرور تا انتهای کتاب به بهترین وجه ممکن براشون راهکار میاره و اهداف والا رو درک میکنه

مواردی که گفته بودین نشون‌دهنده‌ی اینه که واقعا کتاب رو درست نخوندید و توی قسمت‌های آزاردهنده‌ش گیر کردید.

- این که قسمتی از داستان، مستوره در مورد خانه‌داری و بچه‌داری احساسات منفی‌ش رو بازگو می‌کنه همه با هدف بوده! شما در ادامه رشد شخصیت مستوره و تفاوت نگرشش به موضوع رو به وضوح می‌بینید! و در ضمن  با دغدغه هم می‌بینید!
نویسنده تفکر غالب رو اومده بیان کرده  و به شما کمک کرده که اتفاقاً این دیدگاه رو نداشته باشید.

_ من از نویسنده برای این طراحی شخصیت مادر شوهر و خواهر شوهر و جاری این کتاب پیامی دریافت کردم! که به عبارتی اومده بدترین شرایط رو گفته که بدونی تو این شرایط هم می‌شه حال خودتو خوب نگه داری!

و توصیه نهایی من اینه که با دقت‌تر و با ادبیات زیباتر کتابی رو نقد کنید🌱

✅️✅️