یادداشت امیررضا سعیدینجات
1403/6/24
بسم الله یکی از ویژگیهای آثار سید مهدی شجاعی، تازگی و خلاقیت در موضوع کتابهایش است. به عنوان مثال «پدر، عشق، پسر» روایتی است که از زبان اسب علی اکبر ع بیان میشود. یا «کمی دیرتر» روایت فردی است که از خدا ظهور نکردن امام زمان عج را میخواهد و... این کتاب هم جذابیتی مثل کتابهای دیگر استاد شجاعی از نظر موضوع دارد. اما به لحاظ قلم، شما چیزی جز امضای همیشگی سید مهدی شجاعی در کتابهای با موضوع اهلبیت علیهمالسلام، نباید انتظار داشته باشید. او در کنار اطلاعاتی که به مخاطب میدهد ادیبانه سخن میگوید و تشبیهات و آرایههای ادبی خاص به کار میبرد. اما به لحاظ محتوا، او کتاب را به چند بخش تقسیم میکند: گاهی از زبان خود (نویسنده) سخن گفته میشود، گاهی از زبان شیطان و گاهی از زبان فرد مشخصی که شرح حالش در کتاب آمده است. وقتی از زبان نویسنده، جریانهای مرتبط با امام سجاد علیهالسلام بیان میشود نیز تفاوتهایی وجود دارد: گاهی به تفسیر آنچه در عاشورا و پیش و پس آن اتفاق میافتد، میپردازد. گاهی روایت تاریخی آن برهه را مطرح میکند. و در بعضی موارد به تبیین شخصیتهای مختلف و زندگینامهشان میپردازد. همه اینها را بیان کردم تا بدانید با یک کتاب تمام عیار ادبی، تاریخی، تفسیری درباره امام سجاد علیهالسلام و واقعه عاشورا روبهرو هستید. انشاءالله اگر عمری بود بعد از خوانش جلد دوم، بیش از اینها خواهم نوشت.