یادداشت بِهتاب

راستش قبل
        راستش قبل از تمجید از محتوای کتاب . نتونستم از گره ای که شاید در ذهن بعضی ها بوجود بیاد بگذرم.
وقتی برای اولین بار کتاب رو خوندم(بله چندباری خوندمش، که دلیلش رو در ادامه میگم)  بزرگ ترین سوالی که برام پیش اومد، این بود که ، چرا کتابی با این محتوای بسیار کاربردی اینقدر بهش کم توجهی شده؟!

نمی دونم مثل من هستید یا نه ولی من اگر کتابی برام جذاب باشه راجع به نویسنده اش کنجکاو میشم، بیشتر هم دلیلش این بود که شباهت هایی با خودم میدیدم از احساسات نویسنده در گذشته تا مسیر درمان شدن‌.
بعد از جستوجو و چند سرچ ساده. بله، فهمیدم.
نویسنده دکتر نیکول لپرا! در روابط عاطفیشون کمی ناهماهنگی با عرف جامعه داشت.  برای من هم که یک جورهایی طرفدارش شده بودم ناخوشایند بود.
بعد از اون نظری خوندم.  از یک کتابخوان که گفته بود کسی که چنین روابطی داشته اصلا کتابش رو  نمیخونم. چون در جایگاهی نیست که چنین کتابی بنویسه و صلاحیت نداره.
حقیقتا حیفم اومد.
چون از نظرم محتوای کتاب  خیلی علمی تر از این حرفا بود که با این بهانه ارزشش کم بشه.
به قول معروف نگاه نکن که چه کسی سخن میگه ، ببین چی میگه.

خانم لپرا با وجود این مسئله هنوزم بنظرم جامع ترین کتاب ممکن در زمینه درمان کل نگر رو نوشته.  و این کارشون واقعا ارزشمنده.

و در نهایت . محتوای کتاب:
می‌تونم بگم علوم اعصاب  داره روانشناسی رو دگرگون میکنه. دیگه صرفا قرار نیست بشینیم و هی به ذهن و باور هامون فشار بیاریم که درست بشن.  شاید براتون جذاب باشه اگه بدونین به جاش میتونین بیشتر پیاده روی کنین یا  میکروبیوم روده اتون تقویت کنین. اون موقع می‌بینید که کمتر عصبانی میشین ، اضطرابتون کمتره میشه و آرامشتون بیشتر...
برای من هم‌شگفت انگیزه.
چون من هم از این دور باطل خسته بودم. از یکجا نشستن و تلاش برای پذیرش مشکلات و تغییر باور ها در جهت بهتر شدن. این کتاب مجموعه ای از اطلاعاتی بود که من از چند زبان مختلف (تراپیست، پزشک کل نگر، درمانگر، پزشک متخصص) شنیده بودم.
این یه دستاورد بزرگه که این کتاب  از معدود کتابایی که بهش پرداخته.  و برای آنکه بتونم هر جنبه اش رو در زندگی به کار ببرم. این کتاب رو چند بار میخونم.

چیز های جذاب بیشتری هم هست مثل نقدی که به تفکر فروید و یانگ "کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید" میکنه‌. اون هم جای بسی تامل داره و  بنظرم از دیدگاه جدیدی در روانشناسی مدرن پرده برمی‌داره. (دوست داشتم این رو هم باز کنم. اما نمیخواستم بیش از این  حرفم طولانی بشه )

به امید آگاهی بیشتر...🌸