یادداشت ذرني

ذرني

1402/2/24

تاریخ مختصر تئوری حقوقی در غرب
        کتاب حاوی۱۰ فصل است که بر سر آن دو پیشگفتار از ویراست‌ها و دیباچه و مقدمه‌ای آمده و به نمایه‌ای از اعلام و مباحث شاخص سر آمده است. ترتیب فصل‌ها تاریخی است و از یونان و روم باستان آغازیده، به نیمه‌ی دوم سده‌ی بیستم پایان می‌یابد (میان هومر و گورباچف). ممکن است عناوینی که در هر فصل بررسی شده یکسان نباشند و خواننده گمان کند که هیچ ارتباطی میان مسائل مطرح شده در اعصار مختلف وجود ندارد؛ اما پس از اندکی، متوجه خواهید شد که این گونه نیست و بسیاری از آن‌ها به فرزندخواندگی همان عصر در جامه‌ای نو در می‌آیند.

این کتاب می‌تواند برای کسی مناسب باشد که قبلا با موضوعات کلان حقوق و فلسفه‌اش درگیر بوده و به آن‌ها اندیشیده، هرچند به نتیجه نرسیده، و می‌خواهد در یک خط زمان تاریخی مرتب‌شان کند تا بعدا بیشتر به دغدغه‌های خود بپردازد. البته برای این کار، نمی‌تواند در همین وا بماند، چه بنای نویسنده نه یک بررسی کامل و منتقدانه بلکه مروری کوتاه بوده و مترجم گهگاه در رسانیدن محتوا به منتهای مطلوب دست نیافته است.

آنچه مقدمات را چشم‌نواز کرده، یکی تبیین اهمیت کتاب در اداره‌ی جامعه است که در پیشگفتارها -هر دو از مترجم- آمده؛ و یکی معرفی نویسنده و هدف او از نوشتن این کتاب است که به قلم رونان کین (هم‌دانشکده‌ای و دوست مؤلف) در دیباچه آمده و با ستایش از زندگانی او همراه شده. وانگهی پس از درآمدی به قلم خود نویسنده، درباره‌ی انگیزه و مزیت تألیف حاضر و آثار دیگری که در همین زمینه پیشتر وجود داشته، و تکمله‌ای حاکی از مراحل آماده سازی نهایی برای انتشار از تونی اونروئه، وارد فصل‌های اصلی کتاب می‌شود:

۱. یونانی‌ها
۲. رومیان
۳. اوایل قرون وسطا (تا ۱۱۰۰ میلادی)
۴. اوج قرون وسطا (۱۱۰۰ تا ۱۳۵۰)
۵. رنسانس و دوران اصلاح (۱۳۵۰ تا ۱۶۰۰)
۶. سده‌ی هفدهم
۷. سده‌ی هجدهم
۸. سده‌ی نوزدهم
۹. نیمه‌ی نخست سده‌ی بیستم
۱۰. نیمه‌ی دوم سده‌ی بیستم
      

2

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.