یادداشت Mohammad Sadeq Alizadeh
1401/7/14
بیایید یک لحظه چشمانمان را ببندیم؛ سیاست و مذهب را کنار بگذاریم؛ حالا به این سوال جواب دهیم که از #عربستان و جامعه سعودی چه میدانیم؟! خانواده، اقتصاد، زن، اشتغال، تحصیلات، آموزش، مسائل دینی و امثالهم توی این جامعه مرموزی که عموما هم در رسانهها تحقیر میشود چه شکلی است؟ چرا سعودیها اینقدر با امریکاییها نزدیکند؟ نسبت بین #آل_سعود و جریانهای تکفیری مثل #القاعده و #بن_لادن چیست؟ اگر زنان سالهاست در این کشور از #رانندگی محرومند پس امور عادی آنها چگونه رتق و فتق میشود؟ خب خیلی به خودمان فشار نیاوریم چون جوابی برای این سوالها نداریم. ما آنقدر که دوست داریم به سعودیها بد و بیراه بگوییم و لیچار بارشان کنیم، علاقهای به شناخت واقعیشان نداریم. یادمان نرود حتی اگر بخواهیم دشمنی هم بکنیم باید مبتنی بر اطلاعات و شناخت دقیق از حریف باشد که خب عموما کمیت این جای قضیه همهمان لنگ میزند. با این مقدمات اگر طالب بودید نگاهی فرای سیاست و حرفها و شعارهای گلدرشت سیاسی به #عربستان_سعودی بیندازید این #کتاب پیشنهاد خوبی است. نویسندهاش یک #ژورنالیست است که فالاچیطور زده به دل جامعه سعودی. مثلا یک هفتهای را با یک زن معتقد و مذهبی وهابی و درون خانهاش سر کرده تا مناسبات درونی یک خانواده وهابی را از نزدیک ببنید. میبینید چقدر جذاب است! خواندن #هزار_توی_سعودی آنقدر برایم جذاب بود که پیشنهاد یکی از رفقای اینستایی را جدی بگیرم و بروم فیلم #الوجده را هم دانلود کنم و ببینم. اثری که اولین فیلم سینمایی تاریخ #عربستان_سعودی محسوب میشود که در این کشور ساخته شده و ناظر به بعضی مشکلات جامعه #زنان و #دختران سعودی است. بعد از دیدن فیلم هم #کتاب #عربستان_از_درون بدستم رسید که فکتها و واقعیات ملموس بیشتری دارد و سرمستم کرده از سرک کشیدن به میان جامعه و فرهنگ و تاریخ سعودیها. الغرض فعلا #هزار_توی_سعودی را از دست ندهید. بروبچههای #نشراسم منتشرش کردهاند. توی گودریدز چهار ستاره به این کتاب دادم. وزن سبکی دارد و قطع تو دل برویی. میشود یکدستی آن را دست گرفت و صفحه به صفحهاش را با لذت نوشید. وسط این دعواهای رسانهای و فحش و فحشکشیها درباره #جمال_خاشقجی بد نیست یکی دو #کتاب راجع به فرهنگ و جامعه عربستان بخوانیم.