یادداشت لیلا خندان

         حیفا رمانی مستند تاریخی و سیاسی هست که از چگونگی تشکیل داعش تکفیری توسط جاسوسان و خائنین صهیونیستی پرده برداشته. همه شخصیتهای داستان پرجنب و جوش هستند و این تکاپو خواننده را هم به سر ذوق آورده و با شخصیت‌ها همراه کرده است. با این حال گاهی دچار فرود هم شده و از هیجان داستان کم کرده.
این کتاب جدا از بحث امنیتی _ سیاسی به جنبه روانی و فکری شخصیت های داستان هم پرداخته که چگونه انسانها در طی زمان می توانند خود را به اوج و یا قعر آدمیت بکشند و انسانیت را درون خود خاموش کنند. چگونه با تمرین و آموزش می شود یک فکر را به صورتی نهادینه کرد که گویی سالها در عمق وجودت ریشه داشته است.
در این رمان به خوبی شاهد بودیم که چگونه دشمن با شناخت دین ما به خود ما حمله کرده و با این حربه توانسته افکار الحادی را به افرادی تزریق کند که خود سالها در این زمینه خبره بودند. و این میسر نمیشده مگر با شناخت دقیق مشکلات روحی، روانی و ضعف های شخصیتی و رفتاری آدمی.
در این رمان کمتر شخصیت پردازی و فضاسازی شده و بیشتر به مستندات پرداخته شده. در قسمت هایی از رمان خواننده مرز بین رویا و واقعیت را گم می کند و این موضوع داستان را از اینکه واقعی هست دور کرده و در این کتاب به نقش زن طوری پرداخته شده که در جاهایی غیرقابل باور می شود و داستان تخیلی را به خواننده القاء می کند. 
در این رمان نویسنده از جذابیت جنسی استفاده کرده که کمتر در رمان های ایرانی به چشم می خورد و نویسنده می توانسته کمتر به آن بپردازد چرا که خواننده این کتابها نوجوانان هم می توانند باشند و بخاطر خشونت هم بهتر هست که مخاطب این داستان زیر ۱۸ سال نباشد.
بهرحال رمان حیفا با همه نکات مثبت و ضعف های نوشتاری کتابی هست خواندنی که از عمق جنایت هایی نام می برد که سالهاست اسرائیل و آمریکا بر سر سرزمین های اسلامی آورده اند و داعش فرزند نامشروع این جرثومه های فساد هست. در این رمان فقط به گوشه ای کوچک از جنایات این هیولای زشت پرداخته شده و اگر به ظلمی که در حق زنان و دختران و کودکان سوری و عراقی مسلمان و ایزدی می پرداخت دل سنگ هم آب می شد.

داعش فرزند ناخلفیست که خون هزاران هزار انسان بر دستانش جاریست.
      
1

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.