یادداشت Fateme Amiri
1404/6/5
شروع به خواندن کتاب «بکه» کردم، در حالی که ذهنم کاملاً درگیر ماجرای عاشورا بود. خیلی تشنهی این بودم که بفهمم دقیقاً در عاشورا چه گذشت، قبلش چه اتفاقاتی افتاد و بعدش چی شد؟ اما هرچه میخواندم، بیشتر به خودِ روز عاشورا ختم میشد و بعد از آن کمتر حرفی بود. دلم میخواست بدانم بعد از روز عاشورا اوضاع چطور شد، حال مردم و جامعه بعد از شهادت امامشان چگونه بود، میخواستم بدانم بعد از اینکه امامشان را شهید کردند، چه کردند؟ چرا حتی بعد از شهادت امام هم کسی کاری نکرد؟ اصلاً شرایط آن موقع چطور بود که اینقدر همه ساکت بودند؟ جواب تمام این سؤالها را در کتاب «بکه» پیدا کردم! کتابی که زندگی امام سجاد (ع) را بعد از واقعهی عاشورا به تصویر کشیده است. با این هدف کتاب را شروع کردم به خواندن، اما به چیزهایی خیلی فراتر از انتظاراتم رسیدم. با خواندن «بکه»، کاملاً متوجه استراتژی عمیق امام سجاد (ع) برای حفظ و گسترش اسلام واقعی میشویم. این کتاب به ما نشان میدهد که تربیت فکری جامعه چقدر مهم است. حضرت در آن فضای پر از ترس و سرکوب بعد از عاشورا، با حرفهای تأثیرگذار، دعاها و مناجاتهای پرمعنایشان، نسلی را تربیت کردند که بعدها خودشان پیشرو علوم و معارف اسلامی شدند. واقعاً روایت زندگی امام سجاد (ع) از این زاویه، آنقدر قشنگ و تأثیرگذار نوشته شده که من را حسابی به فکر فرو برد. از هر صفحهاش میشود کلی درس گرفت و با شخصیت والای ایشان، هم از نظر صبر و استقامت و هم از نظر علم و تربیت، بیشتر آشنا شد.