یادداشت 🎭 🎬 محمد رضا خطیب 🎭📚
1403/7/14
بعضی کتاب ها ، بعضی قصه ها ،برای من یادآور بعضی خاطره ها بودند و هستند. برای همینه که کتاب هام رو خیلی دوست دارم و باهاشون زندگی میکنم. چون فقط کتاب خالی نیستند بلکه خیلی هاشون یادآور یک خاطره جالب و قدیمی ان. دقیقا مثل یک دفتر خاطره ... این خاطره ها هم معمولا مربوط میشن به شکل تهیه کردن اون کتاب یا خریدشون... گاهی هم این خاطره ها ممکنه خیلی خاطره خاصی نباشند... یکی از این خاطرات درباره کتاب گتسبی بزرگه... گتسبی بزرگ ... فکر کنم سال ۸۹ بود ، عصر یک روز تابستونی گرم و خسته کننده که با یکی از دوستان قدیمی در حال قدم زدن بودیم. اون دوست که امروز کانادا زندگی میکنه و فرسنگ ها دوره از اینجا، بهم گفت : محمد رضا ، کتاب گتسبی بزرگ رو خوندی؟ اون زمان خیلی در قید و بند کتاب ها و رمان های خارجی نبودم . بیشتر رمان تاریخی و ایرانی میخوندم. برای همین بهش گفتم نه . گفت پس بریم بخریم ... رفتیم و چند تا کتاب فروشی رو گشتیم اما کتاب رو پیدا نکردیم. اون روز اون کتاب پیدا نشد اما اسم گتسبی بزرگ همیشه منو یاد اون عصر تابستونی مینداخت. بعدها گتسبی بزرگ برام در قالب سینما معنا پیدا کرد. فیلم محصول ۲۰۱۳ با بازی دی کاپریو و توبی مگوایر.. فیلمی خوب و عاشقانه با پایانی... ( نمیگم اسپویل نشه ) ... چند وقت پیش که قدرت خرید کتاب داشتم ، در یک کتابفروشی ، به این نمایشنامه برخوردم و چون عاشق کارهای اقتباسی از رمان ها هستم و همچنان هم گتسبی بزرگ برام یادآور اون خاطره بود ، کتاب رو خریدم. برای این قصه ، سیر جالبی طی شده. مسیری که در ایران هیچوقت اتفاق نمیفته و متاسفانه ما اقتباس در مدیوم های مخالف از آثار بزرگ داستانی و سینمایی خودمون نداریم . برعکس خارجی ها که هر کتابی ، به احتمال زیاد تبدیل به فیلم یا تئاتر هم خواهد شد. ما در زمینه اقتباس خیلی خیلی ضعیفیم... قصه ، ابتدا رمان بوده ، بعد تبدیل به اپرا شده بعد نمایشنامه و در نهایت هم فیلم ... در همه این مدیوم ها هم موفق بوده. اقتباس نمایشی حاضر ، در سال ۲۰۰۶ از این رمان مشهور انجام شده و باید بگم که اقتباس جالبی هم از کار در اومده. گرچه ابتدای نمایشنامه کمی شلوغی زیاده و برای اجرا هم نیاز به تمهیدات زیادی داره اما در نهایت اون روح رمان حفظ شده و تونسته به خوبی در قالب نمایشنامه ترجمه و بازآفرینی بشه. اگر به این قصه علاقه دارید ، بد نیست این نمایشنامه رو بخونید اما قطعا با چیز جدیدی روبه رو نخواهید شد. رمان و فیلم گتسبی بزرگ ، به تنهایی کافیه و اگر دیدید و خوندید ، نیازی به خوندن این کار ندارید.
1403/7/15
بسیارعالی🔥 چه یادداشت خوب ودلنشینی 🌹🌹 چه خوبه هم درمورد کتاب صحبت میکنید و هم یه خاطره برامون تعریف میکنید 😍😍
1403/7/15