یادداشت Mandana between pages
1404/4/22
کتاب چهارم چالش کتابخوانی متفاوت پارت دوم: گزنه و استخوان؛ خیلی وقت بود که منتظر این کتاب بودم حتی از قبل اینکه باژ بگه که قراره ترجمهش کنه میدیدم که مورد علاقهی خیلی از بوکتیوبرهای خارجیه و خلاصه خیلی دلم میخواست بخونمش و بالاخره خوندمش. اول از همه از نحوه روایت داستان بگم، داستان از زمان حال شروع میشد و کم کم فلشبک میزد به گذشته و از یه جایی از اول داستان شروع کرد تا دوباره رسید به زمان حال که خب خیلی واسم جالب بود و به نظرم شیوه قشنگی بود. قلم نویسنده خیلی خیلی خاص و خفن بود. کاملا اون حس عجیب و غریب و جادویی رو موقع خوندن به آدم میداد. قبلا هم گفتم شخصیتها خیلی خیلی برای من مهمن و این کتاب پر از شخصیتهای دوست داشتنی و متفاوت بود که خیلی خوشحالم کرد. از شخصیت اصلی، مارا، گرفته تا شخصیتهای خیلی فرعی. شخصیت اصلیش بر خلاف خیلی از کتابهای فانتزی از اونایی نبود که نویسنده بخواد ادعای قوی بودنشون رو داشته باشه(یا خوده شخصیت توی داستان ادای خفنها رو بخواد در بیاره) در حالی که واقعا پر از نقطه ضعف و مشکله و متکی به بقیه. مارا یه شخصیت پخته داشت که میدونست بی نقص نیست و همین قدرتمندش کرده بود. اینم بگم که کتاب هایی که شخصیت غیر انسانی دارن خیلی خیلی باحالن به نظرم و توی این کتابم ما یه مرغ داشتیم که توش اهریمن بود و وای خیلی بامزه و گوگولی بود😭 در مورد رومنس داستان هم اگه بخوام بگم، جالب بود ولی خیلی کم حس میکنم البته آخرش رو واقعا دوست داشتم. یه جاهاییش هم یکم نامفهوم بود که فکر کنم بخاطر سانسوره ولی وقت نشد با نسخه اصلی مقایسه کنم. فقط یه چیزی بود که تو طول کتاب اذیتم میکرد اونم اینکه اوایل کتاب(اصلا همون صحنه اول) ما با یه سرزمینی به نام سرزمین تاول زده مواجه میشیم که مارا توشه و داره تکالیف غیرممکنش رو انجام میده و یه سرزمین خیلی عجیب و ترسناکه شاید بشه گفت اما بعد از چند فصل اول بجز چندتا اشاره کوتاه به اسم سرزمین تاول زده هیچ توضیح دیگه ای در موردش داده نشد. اولش که من فکر کردم داستان قراره اصلا حول محور اون سرزمین بگذره ولی بعد دیدم که نه تنها اینجوری نیست بلکه حتی درست نفهمیدیم قضیه این سرزمین چیه. در آخر هم بگم دلم واسه خوندن کتاب فانتزی خیلی تنگ شده بود، اون حسی که هیچی نمیفهمی توی ۵۰ صفحه اول و باید تحمل کنی تا بالاخره بفهمی اصلا موضوع چیه😭 ۱۴۰۴/۴/۱۷