یادداشت محمد
17 ساعت پیش
یک رمان دههزارصفحهای را تصور کنید که باد اوراقش را در سرتاسر شهر پراکنده کرده و هر چند صفحهی آن در دست این و آن است. قصه و روایت یکپارچه و معتبرشان را نمیتوان تنها از زبان یک نفر شنید؛ حتی اگر آن یک نفر، جزو نزدیکترین افراد به آن نام باشد. نامهای بزرگی چون امام موسی صدر چنین حالتی دارند و این کتاب که حاوی خاطراتی هرچند اندک از زبان مرحوم حسن حبیبی و همسرش دربارهی ایشان است، میتواند به کشف و دانستن «همهی قصهی امام موسی صدر» کمک کند. حیف که مدت مصاحبه بسیار کوتاه بود و حجم اصلی کتاب بسیار اندک است. اما با این همه، مطالعهی آن حتماً مفید و جذاب خواهد بود. کتاب قلم روانی دارد، پاورقیهایش به غنای آن افزوده و صحافی و قطع چاپ آن هم بسیار مناسب است. تنها یک نکتهی منفی به چشمم خورد و آن این که متوجه نشدم چرا از ۱۴۳ صفحهی کتاب، نزدیک به ۶۰ صفحهی آن به سخنرانی مرحوم حبیبی در دانشگاه تهران و مصاحبهی ایشان دربارهی امام خمینی اختصاص پیدا کرده؛ در حالی که این دو بخش واجد هیچ اطلاعاتی دربارهی امام موسی صدر نیستند و کمکی هم به فهم زمانه و زمینهی فعالیت ایشان نمیکند. (یک ستاره را به همین دلیل کم کردم) شاید ناشر خواسته حجم اندک کتاب را جبران کند؛ شاید هم نه. اگر فقط به خاطر امام موسی صدر به سراغ این کتاب رفتید، میتوانید از این دو بخش صرفنظر کنید.