یادداشت ابراهیم شجاعت
1403/1/4
کتاب حاج قاسمی که من میشناسم برگرفته از مجموعه خاطرههایی میباشد که #علی_شیرازی، رفیق چهلساله حاجقاسم و مسئول نمایندگی بیت رهبری در سپاه قدس، آنها را روایت کرده است. در این کتاب خاطرات جالب و زیبایی از دوران دفاع مقدس تا شهادت حاج قاسم آورده شده است که البته خوب بود خاطرات بیشتر و دقیقتری آورده میشد. البته کتاب ضعفهایی نیز دارد که یکی از مهمترین ضعفهای این کتاب، اشاره نکردن به جزئیات بیشتر و بسنده کردن به کلیات در بسیاری از موضوعات میباشد. از طرف دیگر حاج قاسمی که در این کتاب و این دست کتابها به مخاطبین ارائه میشود، بیشتر از آنکه یک قهرمان واقعی باشد یک قهرمان افسانهای میباشد و مخاطب را بیشتر از اینکه به حاجقاسم نزدیک کند، از وی دور میکند، چراکه مخاطب احساس میکند حاجقاسم از ابتدا یک انسان کامل بوده است و از ابتدا بدون اشتباه و بدون لغزش در مسیر شهادت و ولایت قدم برداشته است، در صورتی که این قدرت و توانایی یافتن و تصحیح اشتباهات در افراد و تغییر مسیر آنها است که باعث تمایز و بزرگ شدن یک شخصیت میشود. درکل میتوان گفت که این کتاب، کتاب مفیدی است و نکات ریز و درشت خوبی دارد، اما ای کاش با توجه به رفاقت چهل ساله، همسایگی و نزدیکی شغلی دو طرف، نویسنده به نکات بیشتر، مهمتر و دقیقتری در این کتاب میپرداخت.