یادداشت سارا عرب

سارا عرب

سارا عرب

همانجور که از عنوان پیداست، کتاب شامل بحث‌هایی در مورد معاد هست. مجالس کتاب  سخنرانی‌هایی هستند که در دو ماه رمضان ایراد شدند و بعدا توسط خود حضرت علامه نوشته شدند و به صورت کتاب درآمدند. این مجالس در حدود شصت و خورده‌ای هستند که جلد اول فقط هفت مجلس اول است .
مباحث از حقیقت وجود انسان شروع می‌شود و ذره‌ ذره جلو می‌رود و با صبر حوصله مبحث را باز می‌کند. در هر مجلس علاوه بر آیات و روایات مقدار کافی شعر و حکایت و مثال هم داریم که هم فهم مطالب را راحت‌تر می‌کند و هم از خشکی بحث کم می‌کند. زبان کتاب روان و قابل فهم هست و از پیچیدگی خیلی از کتاب‌های مذهبی فاصله دارد.
خود حضرت علامه در مقدمه کتاب سیر مطالب مجموعه را اینگونه بیان می‌کنند:
_این مجالس کیفیت سیر و حرکت انسان را در دنیا و عالم غرور و اعتبار، و نحوهدتبدیل نشآه غرور را به عالم حقایق و واقعیات و ارتحال او به سوی خدا و غایه الغایات نشان می‌دهد و در ابحاثی مرتبا از عالم صور و برزخ و نحوه ارتباط ارواح در آنجا با این عالم، و کیفیت خلقت فرشتگان و وظائف آنها و نفخ صور و مردن تمام موجودات و سپس زنده شدن همه آنها  و قیام انسان در پیشگاه حضرت احدیت، و عالم حشر و نشر و حساب و کتاب و جزا و عرض و سال و میزان و صراط و شفاعت و اعراف و بهشت و دوزخ بحث می‌نماید.
کتاب انقدر زیبا مرگ و به تصویر گشیده بود که گاهی آرزو می‌کردم کاش بمیرم تا زودتر از دست این بدن تنگ و محدود راحت بشم.