یادداشت narjes bt
1401/2/10
کره ی شمالی. کشوری که برای همه ما عجیب و ناشناخته است، البته کسانی که به آنجا سفر کرده اند بیشتر با آن آشنایند. همانطور که نویسنده میگوید، ما فقط میتوانیم از شش دانگِ کره شمالی، نیم دانگ از پیونگ یانگش را بشناسیم. با این حال نویسنده با سفرش به این کشور ما را هم همراه خودش میکند و ما میتوانیم ویژگی های زیادی از این کشور را بشناسیم. همچنین از نظر های نویسنده در مورد این کشورهم بیبهر نیستیم. موضوع کتاب که قطعا جدید و دوست داشتنی بود. زیرا ما تا به حال به کره ی شمالی نرفته ایم و برعکس کشور های دیگر، هیچ اطلاعاتی هم ازش نداریم. پس بیشتر از کتاب های دیگر ترغیب میشویم تا این کتاب را بخوانیم. شروع داستان خوب و جذاب بود. اینکه نویسنده هیجان خود را به طور کامل شرح داده بود، ماهم می توانستیم با او همزاد پنداری کنیم و این باعث میشد برای ادامه دادن کتاب ترغیب شویم. پیرنگش بد نبود. البته از آنجایی که سفرنامه است نمیشود گفت پیرنگ. کمی حوصله سر بر بود زیرا روند کندی داشت. اما از آنجایی که یک سفرنامه است، باید این ایراد را نادیده گرفت. توصیف های نویسنده خود به خود خوب بودند. از آنجایی که کتاب عکس هم داشت، تصور کردن و مثل یک فیلم جلوی چشم دیدنِ این داستان، آسان بود. اما نکته ای که داشت، این بود که برعکس همیشه انتظار داشتم توصیفاتش جزئیات بیشتری داشته باشد. زیرا ما هیچ تصوری نسبت به کره ی شمالی نداشتیم. شخصیت اصلی را خوب و دقیق توصیف کرده بود و خواننده به راحتی میتوانست با او همراه شود و ما در طول داستان با او آشنا میشدیم. اما شخصیت های فرعی مانند همسفرها، باید بیشتر توصیف میشدند. به همین دلیل ما هیچ تصویری از آن ها در ذهنمان نداشتیم. یک نکته ای که خیلی در این داستان مهم بود این بود که ما باید یک سری اطلاعات اولیه میداشتیم تا متوجه برخی از موضع ها شویم و خب این نکته ای منفی است. پایان کتاب هم معمولی بود چون جور دیگری نمیتوانست تمامش کند. نسبت به دیگر سفرنامه هایی که خوانده بودم، بهتر بود و از آن لذت بردم و به همه پیشنهاد خواهم کرد که این کتاب را بخوانند.