یادداشت محمد فائزی فرد
1403/6/7
من کی باشم که به این کتاب ستاره بدم. :) منتها یک توصیه داشتم اینکه اگر تصمیم به مطالعه کتاب گرفتید یا یک شرح روش بخونید یا شرح جناب کدیور رو در یوتیوب پیدا کنید. شرح کاملی شاید نباشه اما یک کلیاتی از رموز رسالات شیخ اشراق رو بیان میکنه که برای امثال بنده کفایت میکنه احتمالا. اگر هم دوستان شرح صوتی یا تصویری بهتری سراغ داشته باشن و معرفی کنن ممنون میشم. فکر میکنم روندی هم که کتاب در پیش گرفته روند مناسبی باشه. در رساله عقل سرخ به مسئله ارتباط جهان مادی و معنوی میپردازه و اینکه انسان کجا ایستاده و در انتها به کجا رهسپاره. اشارات و رموزی که بیان میکنه هم پایهای میشه برای درک بهتر باقی رسالهها که بعد از اون میآد. در رساله بعد که صفیر سیمرغ باشه راه رو برای رسیدن شرح میده. انواع توحید رو بیان میکنه که شرح زیبایی هم داره. از لا الله الا الله تا رسیدن به سکوت محضی که از یکی شدن و از میان رفتن کامل دیگری بهوجود میآد. در نهایت هم یکی از رمزیترین رسالهها رو پیش رومون قرار میده که خدا رو شکر شرح شارحی بینام در کتاب موجوده و تا حدودی راهگشا هم هست. در آخر هم اینکه طبیعتا صددرصد با شیخ اشراق شاید موافق نباشم. حداقل در بحث نفس با جناب ملاصدرا بیشتر همدلم. اگر درست فهمیده باشم و شیخ اشراق قائل به یک حرکت سقوطی و بعد صعود دوباره باشه(جدای از بحث خلقت کلی)، که شبیه به عرفانهای گنوسیه، یک مقدار با ایشون به مشکل میخورم شخصا، که البته اهمیت چندانی برای اهل فن نداره. صرفا خواستم بگم که حرکت صعودی نفس حداقل با ذهنیت بنده بیشتر جوره. بازم عرض کنم که این رو جدای از بحث خلقت در نظر بگیریم که طبیعتا یک فیض از بالا به پایین رو شامل میشه. در آخر هم امیدوارم دوستان اهل فن اگر گذرشون به اینجا افتاد، عرایض بنده رو تصحیح بفرمایند.