یادداشت زهرا کاکهجانی
1404/4/11
موضوع کتاب، بررسی و تحلیل موضوعات مهدوی است. در این کتاب، جریانات تاریخی وابسته به ظهور بیان می شود و وظایف منتظران در زمان غیبت بررسی می گردد. قلم نویسنده ساده، شیوا و زیبا می باشد. مسائل مختلف به خوبی به یکدیگر ربط داده شده است و مخاطب را با تحلیلی منطقی، به نتیجه درست می رساند. تحلیلی است قرآنی و نگاهی است انتقادی به گذشتۀ شیعیان و آیندۀ جهان. گاهی نیاز است پیش فرض های ذهنی ما دچار یک زلزله شود و برگردیم و دوباره آنچه را که میدانیم بازخوانی و بازشناسی کنیم. نویسنده در این کتاب، توانسته است باور های سنتی و دانسته های ارثی خواننده درباره مهدویت را به لرزه دربیاورد و خواننده را به این اندیشه وادارد که به راستی من در دنیای امروز چگونه باید زندگی کنم و انتظار و مهدویت چگونه باور ها و رفتار هایم را شکل می دهد و دنیا را آنگونه که تاکنون به آن نمی اندیشدهام تغییر خواهد داد. تمنا، یک نگاه دقیق، جسورانه، علمی، مستدل و با روایتی روان و موزون است که با پرداختن به تاریخ تطبیقی انتظار و مقایسهی دوران غیبت و حیرت، با تاریخ انتظار بنیاسرائیل در قرآن، خواننده را ساعت ها درگیر این چالش و اندیشه می کند.