یادداشت یاسمن
1404/1/5
کتاب از زبان دختری به نام آنا نوشته شده است. دختری که از سن ۱۲ سالگیش رو روایت میکند و زمانی که مادرش سومین فرزند خانواده را به دنیا میآورد و آنا صاحب به برادری به اسم بن میشود. بن فرزندی معمولی نیست و دارای معلولیت است. این کتاب چشم انسان را به پیچیدگی های عشق، وظیفه و رشد شخصی با زبانی ساده و قابل لمس باز میکند. و به خوبی مراحل سوگ را به تصویر میکشد . قلم نویسنده خیلی جذاب بود و برام تازگی داشت. همراه با نوشتن واقع یه طنز ریزی هم به همراه داشت. جالبه بدونین که عنوان آسمان سرخ در سپیدهدم اشاره ای به ضرب المثل ملوانی قدیمی است که برای پیشبینی وضعیت آبوهوا به کار میرفته است: Red sky at night, sailor’s delight; red sky in the morning, sailors take warning این ضربالمثل به این معنی است که: “آسمان سرخ در شب، حاکی از این است که فردا آبو هوا خوب است و آسمان سرخ در سپیدهدم هشداری برای وضعیت بد آبو هوایی یا حتی طوفان خواهد بود.” این ضربالمثل به صورت استعاری دوران پرتلاطمی را که آنا و خانوادهاش می گذرانند را به تصویر میکشد که انعطاف پذیری آنها را آزمایش میکند که چگونه از این دریای مواج جان سالم به در میبرند. کتاب برای ادبیات نوجوان است اما من با خواندن این کتاب لذت بردم .