یادداشت آروشا دهقان
1402/10/18
«چطور در زمانی کوتاه تاریخ سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران باستان را مطالعه کنیم؟ به سادگی؛ با خواندن این کتاب.» این کتاب، یکی از بهترین گزینهها برای کسانیه که میخوان یک دید کلی از تاریخ ایران به دست بیارن و کمی هم فراتر از مطالب دمدستی باشند و به عمق ماجرا برن. ویسهوفر با نگاهی تحلیلی به توضیح جنبههای مختلف تاریخ ایران پرداخته و بدون حاشیهپردازی رفته سر اصل مطلب. برای همین حاصل هم چکیده است و هم مفید. البته این رو در نظر داشته باشید که این کتاب از ورود آریاییها به بعد رو میگه و جز چند اشارهی کوچک، چیزی از تاریخ پیش-آریاییهای فلات ایران نداره. برای اون بخش باید کتابهای دیگهای رو بخونید. (دربارهی تاریخ ایلام پیشنهاد من مقالات جدیده. کتابهای انگلیسی یا ترجمه شده به فارسی معمولا قدیمی هستند). و نکتهی آخر: این کتاب قرار نیست به شما تاریخ سلسلهها، اسم شاهان و کی پسر کی بود رو بگه پس اگر هیچی از تاریخ نمیدونید انتخاب مناسبی برای شروع نیست. برای اطلاعات مقدماتی تاریخی مجموعهی تاریخ جهان که نشر ققنوس چاپ میکنه گزینهی خوبیه. اون مجموعه برای نوجوانان نوشته شده (هرچند تو ایران به اسم کتاب تاریخ بزرگسال چاپ میکنن!) و به همین دلیل زبان سادهای داره و مطالب کاملا ابتدایی رو به خوبی بازگو کرده.