یادداشت کتابخورم

صلحی که همه ی صلح ها را بر باد داد: فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکل گیری خاورمیانه ی معاصر
        ⭕کتاب شرح وقایعی است از جنوب غربی آسیا و مصر یا به اصطلاح خاورمیانه در حین جنگ جهانی اول و  بعد از آن
اینکه چطور بعد از شکست امپراتوری عثمانی در جنگ چطور بدون تقریبا هیچ مبنای عقلانی این امپراتوری تکه تکه شد و به شکل کشورهای مختلف بین بریتانیا و فرانسه تقسیم شد که باعث این همه جنگ و دعوا در این منطقه شده
در واقع به قول آرچیبالد ویول از فرماندهان نظامی بریتانیا ((در پاریس [مرکز مذاکرات صلح پس از جنگ جهانی اول به صلحی دست یافتند که همه ی صلح ها را بر باد داد))
جنگ جهانی اول اتفاقی که باعث به وجود آمدن غده ی چرکینی مثل اسرائیل شد (اعلام استقلال اسرائیل سال ۱۹۴۸ بود اما آغاز مهاجرت یهودیان به منطقه ی فلسطین از بعد جنگ جهانی اول آغاز شد).
⭕قسمت هایی از کتاب :
۱.وقایع سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۲ گرچه مسئله ی خاورمیانه ایِ اروپا را حل کرد ، مسئله ای خاورمیانه ای برای خود خاورمیانه آفرید
۲.مسائلی که کیچنر(وزیر جنگ بریتانیا از ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۶) و لوید جورج(نخست وزیر بریتانیا از ۱۹۱۶ تا ۱۹۲۲) و چرچیل به وجود آوردند اکنون در خیابان های ویران بیروت و کناره های دجله و فرات و سواحل رود اردن با اسلحه محک می خورند
۳.چرچیل به نمایندگان اعراب فلسطین گفت :
بدیهی است یهودیان پراکنده باید وطن و مرکزی ملی داشته باشند ... ما معتقدیم این کار به صلاح جهان است ، به صلاح قوم یهود است ... ، همینطور به صلاح عرب هایی که در فلسطین اند و ما مایلیم که بمانند؛ آنها هم از مزایا و پیشرفت صهیونیسم بهره مند خواهند شد.