یادداشت زهرا زرینفر
1401/11/6
وقتی ما از صمیم قلب نثار میکنیم، این کار را برای لذت حاصله از غنی کردن زندگی دیگران انجام میدهیم. این نوع نثار به بخشنده و گیرنده، هر دو، منفعت میرساند. گیرنده بدون نگرانی از پیامدهای احتمالی هدیه، از آن لذت میبرد چون این هدیه ناشی از ترس، گناه، یا میل به دست آوردن مجدد نیست. بخشنده هم از افزایش عزت نفس که نتیجهی به ثمر رسیدن تلاش او برای سعادت دیگران است منتفع میشود. این کتاب برای من موهبتی بود برعکس خیلی از کتابهای روانشناسی که تمرکز رو میبره روی گذشته و نقصها و رفتارهایت رویکرد جدیدی داشت که به شدت باهاش ارتباط گرفتم. البته من تو حوزهی ذهنآگاهی(مایندفولنس) هنوز کتابی نخوندم و فکر میکنم یه جورایی به این حوزهها نزدیک باشه. چون تمرکز این کتاب بر لحظهی حال است. چه چیزی مشاهده کردی، چه احساسی داری، چه نیازی پشت احساست هست و در آخر چه تقاضایی زندگی را برای تو غنیتر میسازد. و این راهکاری است برای این که بدون قضاوت با خودمان در همین لحظه اکنون در ارتباط باشیم و همینطور با مشاهدات، احساسات، نیازها و تقاضای دیگران، برای این که ارتباط بهتری با هم داشته باشیم. یک چیز خیلی مهمی که تو این کتاب دوست داشتم نقش زبان بود این که چه شکلی زبانما و نحوهی گفتوگو با خودمان و دیگران ما را از ارتباط باز میدارد. و وقتی از لغات و شکل دیگری از جملهها استفاده میکنیم چه قدر نتیجه و تاثیر بهتری میگیریم. <a href="https://i.pinimg.com/736x/c0/9e/5d/c09e5dd220ee69baa300b6d4655152bf.jpg">اینم</a> یک خلاصه اینفوگرافیک از مباحث اصلی کتاب اگر دلتون یک کتاب روانشناسی میخواهید که سطحی نباشه کاربردی هم باشه و ازش یاد بگیرید این کتاب رو بهتون پیشنهاد میکنم. البته راستش من نمیدونم همه تیپ آدمها میتونن ازین کتاب سود ببرند یا نه ولی خوب فکر میکنم حتی اگر از همهی فصلها استفاده نبرید این کتاب مباحثی داره که ارزش خوندن داشته باشه. اما چند تا نقد هم بگم اولیش در رابطه با زبانی بود که توی کتاب استفاده میشد خود نویسنده اشاره کرده بود مثالهای این کتاب چکیده و خلاصه مکالمات است پس توجه داشته باشید که در زندگی واقعی گفتگوهای همدلانه با سکوت، شوخی، داستان، طنز حرکات دست و سر همراه هستند که به جریان ارتباط پر محبت بین دو طرف کمک میکنند، در حالی که این مثالها فاقد آنها هستند. با این حال تا سعی کنی مکالمات رو به زبون خودت در بیاری در تلاشهای اولت مثل اینه که داری دیالوگ فیلمهای ایرج ملکی رو میگی و یه کم عجیبغریبه کاش مکالمات رو خلاصشون نمیکرد. دومین نقدم دربارهی فصل ابراز خشمه راستش من قانع نشدم چه شکلی میشه با این روش در ارتباط با منابع قدرت و حکومت استفاده کرد اصلا راهی هست؟ چون دلیل اصلی که اومدم سراغ این کتاب به خاطر اتفاقات اخیری که پیش آمده، بود. شاید توی کتاب دیگه روزنبرگ (قلب تغییر اجتماعی) دربارش اشاره کرده باشه. سوم ترجمه؛ راستش من یه سری جاها حس کردم ترجمه خیلی روون نیست و فقط یک بار انگلیسیش رو چک کردم دیدم زبان اصلیش همون مشکل رو داره دیگه بقیش رو چک نکردم. منظور رو درک میکنی در آخر، ولی لازمه چند بار جمله رو با خودت بخونی. پ ن: پشت جلد کتاب و توی مقدمهها نظر آدمای مختلف درباره ارتباط بدون خشونت نقلقول شده که بعضا شاید اون آدما برای ما زرد و بازاری به نظر بیاند خواستم بگم کلید قضاوتتون رو خاموش کنید بعد بیایید سمت این کتاب. این رو خاص این کتاب نمیگم در مورد همه چیز قضاوت ما میتونه خیلی تاثیر داشته باشه.