یادداشت زینب

زینب

زینب

1404/3/2

آقای امیر عبداللهیان پنج سال و نیم در سمت معاونت وزیر امور خارجه در امور کشورهای عربی و آفریقایی مسئولیت داشتند که نیمی از این دوره در وزارت آقای دکتر صالحی بود و سه سال هم در وزارت آقای ظریف. در دوران تصدی ایشون منطقه دستخوش اتفاقات و تحولات زیادی بود که به بهار عربی یا بیداری اسلامی معروف شد.
شهید امیر عبداللهیان به درخواست قاسم سلیمانی سعی کردند در این کتاب اتفاقاتی که در سوریه افتاد رو مستند کنند. در این کتاب، چگونگی شکل‌گیری اعتراضات در  سوریه و بعد ورود داعش و تسلطش بر بخش زیادی از خاک سوریه به اختصار توضیح داده شده، اما کتاب بیشتر از اینکه روی روایت دقیق ماجرای سوریه تمرکز داشته باشه، از روند مذاکرات ایران برای حل بحران سوریه، موضع کشورهای مختلف در قبال این اتفاقات، رایزنی با مقامات کشورهای منطقه، و نقش مهم ایران در برگشتن ورق بازی صحبت می‌کنه.
شرح این مذاکرات دیپلماتیک، و به عبارتی دیپلماسی در کنار میدان، برای من جالب و خوندنی بود.
از همهٔ اینها گذشته، شخصیت آقای امیر عبداللهیان هم برام جالب بود، با همهٔ افراد تعامل خوبی داشتند، نه فقط در خارج از کشور، بلکه در داخل؛ با وجود اینکه از طرف جناب ظریف کنار گذاشته شدند، باز هم محترمانه از ایشون یاد کردند.
روحشون شاد.