یادداشت آوایگمشدهدرورقهایفراموشی؛
1404/1/24
یادداشت کتاب "اخگریدرخاکستر" اثر صبا طاهر کتاب اخگری در خاکستر نوشتهی صبا طاهر یکی از آثار برجستهی ادبیات فانتزی است که در دنیایی تحت سلطهی امپراتوری مارشال روایت میشود. این داستان از دید دو شخصیت اصلی، لایا و الایس، نقل میشود و به موضوعاتی مانند خیانت، فداکاری و مبارزه برای آزادی میپردازد. لایا پس از قتل پدربزرگ و مادربزرگش و دستگیری برادرش به جرم خیانت، تصمیم میگیرد برای نجات برادرش به گروه مقاومت بپیوندد. او به عنوان جاسوس وارد آکادمی نظامی بلککلیف میشود، جایی که با الایس، یکی از بهترین سربازان امپراتوری، روبهرو میشود. این داستان پرتنش و هیجانانگیز، خواننده را درگیر دنیایی پر از خطر و تصمیمات دشوار میکند.و همینطور از نظر تاریخی و فرهنگی در کتاب به خوبی به آن پرداخته شده است. ### نقاط قوت نقاط قوت: - داستانپردازی قوی: روایت پرکشش و هیجانانگیز که خواننده را درگیر میکند. - شخصیتپردازی عمیق: شخصیتهای چندلایه که هرکدام انگیزهها و چالشهای خاص خود را دارند. - فضاسازی جذاب: دنیای تخیلی کتاب بهخوبی طراحی شده و حس واقعی بودن را منتقل میکند. - پیامهای اجتماعی: کتاب به موضوعاتی مانند ظلم، مقاومت و آزادی میپردازد که آن را فراتر از یک داستان فانتزی ساده میبرد. نقاط ضعف: - کلیشههای ژانر فانتزی: برخی عناصر داستانی مانند امپراتوری ظالم و گروه مقاومت ممکن است برای خوانندگان این ژانر تکراری به نظر برسد. - ریتم داستان: در برخی بخشها، روایت کند میشود و ممکن است خواننده را از هیجان اولیه دور کند. ### تأثیرگذاری و پیامهای کتاب این کتاب نهتنها یک داستان فانتزی جذاب است، بلکه به بررسی مسائل اجتماعی و روانشناختی نیز میپردازد. لایا نماد فردی است که در برابر ظلم ایستادگی میکند، در حالی که الایس با چالشهای درونی خود دستوپنجه نرم میکند. این تضادها باعث میشود که خواننده بتواند با شخصیتها ارتباط برقرار کند و درگیر داستان شود. ### مقایسه با سایر آثار نویسنده صبا طاهر علاوه بر این کتاب، آثار دیگری مانند تمام خشم من و مشعلی در برابر شب را نیز نوشته است که هرکدام سبک و فضای خاص خود را دارند. اما اخگری در خاکستر به دلیل داستان پرتنش و شخصیتهای قوی، یکی از محبوبترین آثار او محسوب میشود. ### آیا این کتاب را توصیه میکنیم؟ اگر به داستانهای فانتزی با درونمایهی اجتماعی و روانشناختی علاقه دارید، این کتاب میتواند انتخاب جذابی برای شما باشد. همچنین، اگر به دنبال داستانی پرکشش و هیجانانگیز هستید که شما را تا پایان درگیر کند، اخگری در خاکستر گزینهی مناسبی است.
خیلی دوست دارم کتابش رو بخونم ولی مدت زیادیه از کتاب خوندن فاصله گرفتم، امیدوارم تابستون زودتر برسه.
نمیدونم چرا ولی کتاب خوندن توی دوره امتحانا بیشتر حال میده
1404/1/24