یادداشت Han

Han

Han

1401/2/10

تعریف کره شمالی در ذهن انسان های سراسر جهان یک توصیف مشخص و معین است. کشوری مبهم که تصوری ترسناک میان کشور های دیگر برای خود ساخته. هنگامی که کره شمالی و کره جنوبی از هم جدا شدند، کره شمالی بر خلاف کره جنوبی تبدیل به زندانی شد که با جهان خارج خود قطع رابطه کرده و به صورت جداگانه و به دور از اخبارات مهم جهانی به کار خود ادامه می دهد. قانون های سختی که فقط مخصوص کره شمالی است از دیگر دلایل ترسناک بودن این کشور است. به شخصه علاقه ای به سفر به این کشور ندارم اما کنجکاوم تا از درون این زندان مخوف سر در بیاورم.
آقای امیرخانی با سفر خود به کشور کره شمالی خواننده کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ را از حقایق نهفته این کشور آگاه ساخته. اگرچه سفر توریست ها به این کشور امری محال و عبور و خروج از این کشور بسیار دشوار است، ایشان با سفر به این کشور و نوشتن سفر نامه آن مخاطب های خاص خود را ترغیب به خواندن این کتاب می کند.
کتاب از لحاظ محتوا جدید و دارای موضوعی متفاوت بود، مخصوصا سفر به کشوری با شرایط خاص این کتاب را با بقیه سفرنامه های دیگر متفاوت کرده. داستان کتاب، روایت های آقای امیرخانی و داستان های سفر او به جاهای مختلف پیونگ یانگ (پایتخت کره شمالی) است. کتاب جذابیت بالایی دارد و نوع نگرش نویسنده به مسائل مختلف ترغیب کننده بود.
طرز قلم آقای امیرخانی متفاوت بود. جدا از قلم کلی سفر نامه، نگارش کتاب و واژه برخی از املاها با کتاب های دیگر تفاوت داشت. این مسئله کمی اذیت کننده بود. اما خیلی پر رنگ نبود.
 از آنجایی که کتاب پیرنگ مشخصی نداشت. شروع کتاب عادی و نسبتا خوب بود، مثل شروع همه سفرنامه ها. نویسنده به مراحل و داستانهای قبل سفرش اشاره کرده بود و آنها را توضیح داده بود. برخی از گره های کتاب جذاب بودند و مخاطب را ترغیب می کردند، مثل مشکلات آقای امیر خانی در گذر از خیابان های پیونگ یانگ و… اما روند کتاب کمی کسل کننده بود. نمی توانم بگویم روند مشخصی داشته است اما کتاب بعضی جاها خیلی تند و برخی نقاط خیلی کند پیش میرفت. اواسط کتاب واقعا خواننده کشش آن حجم از اطلاعات را ندارد اما در این کتاب مقدار زیادی اطلاعات اضافی وجود داشت که این نکته آزاردهنده بود.
توصیفات کتاب خیلی دقیق و عالی بود. خواننده به وضوح می توانست گفته های نویسنده را تجسم کند، و تصور بجایی از مکان های مختلف داستان داشته باشد. همچنین شرایط زندگی در پیونگ یانگ هم خوب به قلم کشیده شده بود. در کل توصیفات کتاب واقعا بی نظیر بود.
اسم کتاب بر خلاف دیگر کتاب ها متفاوت و خاص بود. به معنای نیم دانگ از پیونگ یانگ که هم وزن اسم پیونگ یانگ و هم جدید بود. یکی از دلایل ترغیب شدن من به این کتاب اسمش بود.
همچنین جلد کتاب اگرچه کلی بود اما باز تاثیر کمی در انتخاب این کتاب داشت.
در کل این کتاب یکی از بهترین سفرنامه هایی بود که خوانده بودم و تصورم از کره شمالی و محوطه کوچکی که در ذهنم از ان ساخته بودم تبدیل به فضایی بزرگ شد.
«در دل‌م می‌گویم تحریم باید انسانِ مقاوم بسازد نه انسانِ دروغ‌گو اما می‌دانم که حرف‌م به شدت آرمانی است…»