یادداشت زهرا دشتی
1403/1/4
وقتی خواستم در مورد کسب و کار اطلاعات کسب کنم، به من توصیه شد با کتاب راه اندازی کسب و کار نوشتهی بیل اولت شروع کنم. این کتاب در ۲۴ گام، راه اندازی کسب و کاری با ایدهای نوآورانه را قدم به قدم جلو میبرد. یعنی اگر کسب و کار مد نظر شما ایدهای نو که بلندپروازانه و پر ریسک است ندارد، احتمالا کتاب کمک زیادی به شما نخواهد کرد. اگر کسب و کار مد نظر شما، کسب و کارهای کوچک یا حتی خانوادگی که صرفا جهت استقلال مالی و ارائه محصول یا خدماتی که احتمالا از قبل مشابه آن بوده و با بازار هدفی محدود است، این کتاب راهنمای مناسبی نیست. کتاب با مقدمهای در مورد مفهوم کارآفرینی، نوآوری و کسب و کار شروع میشود و پس از دستهبندی ۲۴ گام در شش گروه که ترتیب ارائه آنها لزوما پیوسته نیست، با گام اول شروع میشود. هر فصل یا گام با تصویر کارتونی و کمابیش طنزی که محتوای آن گام را به تصویر میکشد شروع میشود. اهداف گام مشخص میشود و پس از مقدمهای کوتاه در مورد گام پیشرو توضیحات و پس از آن مثالهایی واقعی از دنیای کسب و کار ارائه میشود. بعد از گام ۲۴ ام نیز جمع بندی کلی و سپس واژهنامهی کتاب ارائه شده است. آریاناقلم ناشر کتاب، پانویسهای هر فصل که عموما نام انگلیسی شرکتها یا اشخاص و ... در انتهای کتاب به تفکیک هر بخش و گام آورده است. با وجود مثالها و تصاویر و نمودارها، کتاب برای فردی مثل من که کاملا دور از فضای کسب و کار و اقتصاد است، کمی سخت خوان و خشک بود و درک بعضی مباحث دشوار. شاید این کتاب گزینهی خوبی برای افرادی در حد من دور و ناآشنا نباشد و پیش مطالعههایی برای درک بیشتر فضا نیاز باشد. اما حدس میزنم برای افرادی که آشنایی مختصری با حوزههای مربوطه داشته باشند که کتاب گام به گام راهگشا باشد.