یادداشت سجاد نجاتی

از متن‌ کتاب:

✅ نظام #لیبرال_سرمایه‌داری که می‌گوید ما با "مدینه‌ی‌فاضله‌"سازی و مسیانیزم، با بنیادگرایی دینی، با رادیکالیزم انقلابی، با فوندا منتالیزم و با ایدئولوژی، مخالفیم، و با هر نوع اصول‌گرایی، حتی غیر دینی آن مبارزه می‌کند، این است که در افکار عمومی بشر، به‌خصوص در دانشگاه‌های شرقی و اسلامی، در ذهن #دانشجو و سپس در ذهن مردم، حالت تردید در وضع موجود و حالت متوقع و منتظره، پیش نیاید که عحب!! پس این مدرنیته‌ی سرمایه‌داری، آخر خط نیست؟ و باید منتظر بود؟! این پرسش نباید در افکار عمومی و خصوصی بشریّت، جوانه بزند!! آن‌ها می‌خواهند بگویند که هیچ چیزی دیگر فراتر از این وضع موجود جهان نیست و آن‌چه هست، عین علم و عقلانیت و آخر خط و پایان تاریخ است. می‌گویند اینجا ایستگاه آخر است و بشریّت باید از قطار پایین بیایند. توجه داشته باشید نمی‌گویند که همه‌ی بشریّت در سطح ما زندگی کنند و امکانات مردم #آمریکا را در اختیار داشته باشند. که اگر بگویند، باید دست از ستم جهانی و نابرابری‌ها بردارند. چون اگر معنی جهانی شدن، این باشد که توزیع ثروت، قدرت، آگاهی و حرمت و احترام در تمام جهان، یکسان باشد، مورد قبول است، اما جهانی شدنی که آنان می‌طلبند به معنی آمریکایی شدن است؛ جهانی شدن از نوعی که در راسش، سرمایه‌داران حاکم بر آمریکا باشند و بقیه‌ی بشریت، قاعده‌ی آن هرم باشند.
-------------------
۱۴۰۳/۰۵/۲۵