یادداشت

عروس قریش
        
کتاب به زندگی آمنه بنت وهب مادر پیامبر اعظم صلوات الله علیه می پردازد.
قلم نویسنده بسیار شاعرانه است و متن کتاب به جای عبارات و جملات ساده،در پوششی از تکلف تاریخی _ادبی قرار گرفته است.
دایره واژگان خاص نویسنده در ابتدای کار برای خواننده عجیب است.هرچه در داستان پیش می رویم،عادت به متن و جذابیت روایت از توجه به این مسئله کم می کند.
زاویه دید داستان دانای کل است که گاهی به روایت صرف و گاهی به درونیات اشخاص می پردازد. به همین خاطر نیازی نیست راوی در مورد افکار اشخاص از واژه های *گویی*و *انگار* این قدر استفاده کند.(به این کلمه حساس شده بودم و این کلمات را در متن به وفور می دیدم )

وقتی زاویه دید ما محدود است برای پیشبرد داستان و نشان دادن آنچه در تیر رس نگاه راوی نیست از این دو کلمه زیاد  استفاده می کنیم .ولی نویسنده طبق عادت و برای آهنگ عبارات شاعرانه اش بدون اینکه لزومی داشته باشد در استفاده از این عبارت مذکور زیاده روی کرده است.زیرا زاویه دید دانای کل بود که بی شک و تردید وقایع را تعریف می کرد.

نام فصل ها خیلی خلاقانه است.منابع تاریخی در انتهای کار ذکر شده است و شناخت نویسنده از فرهنگ و آداب و رسوم و فضای اجتماعی مکه در آن زمان، عمیق است.

در انتهای کتاب وقتی پیامبر حدود ۴ سال دارد،گفتگوهایی بین او و سایر اشخاص صورت می گیرد.نمی دانم نوشتن قولی از جانب معصوم به صورت داستانی ایراد دارد یا خیر؟
در مورد افعال ایشان نویسنده تحقیق کرده است و حدس قوی می زنم اتفاقات ذکر شده در کتاب ،واقعی هستند.اما بیان جزئیات و اعمال و رفتار وگفتار پیامبر در کودکی اشکال ندارد؟

از لحن شاعرانه‌ی کتاب که بگذریم ،کتابی دلنشین و زیبا بود و قابل توصیه برای کسانی که به این نوع نوشتار علاقه دارند
(بازخوردی که از نسل امروزی داشتم مثبت نبود و کتاب را به خاطر زبان شاعرانه و احساسی آن نپسندیده بودند)

*کتاب مناسب گروه سنی +۱۵ است*

#تاریخ_اسلام
#عرب_جاهلیت
#تولد_پیامبر
#کودکی_پیامبر
#آمنه_بنت_وهب_مادر_پیامبر
#مکه_یثرب_حجاز_یمن
      

7

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.