یادداشت نرگس🐚
19 ساعت پیش

🪽 این کتاب، ۳۶امین جلد از مجموعه رهنما است که میتوان آن را جزوات بسیار دقیق و دستهبندی شدهای از بیانات حضرت آقا در باب موضوعات مختلف دانست. 🇮🇷🇮🇷🇮🇷 ● در باب محتوا: 🪽 همانطور که گفتم، کتاب شامل سخنرانیهای حضرت آقا درمورد هویت ملی است. با توجه به رفرنسدهی پاورقیها، بازه زمانی سخنرانیهای موجود از اواسط دهه ۶۰ تا اوائل دهه ۹۰ است. 🪽 سخنرانیها، در ۱۰ فصل ، به دستهبندیهای مفهومی تقسیم شدهاند که بدین شرح است: (آیات و روایات - درآمد - سرمشق) ۱.هویت ملی، اهمیت و جایگاه ۲. نقش انقلاب در تعمیق هویت اسلامی و ملی ایرانیان ۳. نقش انقلاب در تعمیق هویت اسلامی و ملی سایر ۴. مولفههای هویتساز اسلامی ۵. مولفههای هویتساز ایرانی ۶. مولفههای هویتساز انقلاب اسلامی ۷. نقش نهادهای مدنی و اقشار در هویت ملی ۸. آسیبهای فرا روی هویت ملی ۹. راهکارهای حفظ و تعمیق هویت ملی ۱۰. راهکارهای حفظ و تعمیق هویت مسلمانان 🪽 نباید انتظار کتابی آکادمیک به معنای مرسوم در فضای دانشگاهی را داشته باشید. قرار نیست یک نظریه بیاید، توضیح داده شود و تمام (که البته خواندن آن دست کتابها نیز مهم و برای اهلش ضروری است). شما با سخنرانیهایی طرف هستید که برآمده از عمری مطالعه عمیق و گسترده است. علاوه بر گنجینه علم نظری گوینده، جایگاه و فعالیتهای ایشان را هم باید اضافه کنید. اما خبر خوب برای دوستداران پژوهش و مطالعه عمیق: هر سخنرانی سوالی را برای شما رفع و سوالاتی را ایجاد میکند. هر صفحه به شما چند ایده برای جستجو میدهد و هر فصل میتواند موضوع پژوهش مفید و ارزندهای شود. :) 🇮🇷🇮🇷🇮🇷 ● در باب فرم: 🪽 باید بگویم نشر انقلاب اسلامی با انتشار این مجموعه نشان داده روند فعالیتش کاملا رو به رشد و صعودی است. 🤌 🪽 در نوجوانی نیز، بعد از آنکه شنیدن سخنرانیهای ایشان تحولی مهم در زندگی من ایجاد کرد، کتابهای اینچنینی نشر انقلاب اسلامی را خوانده بودم. پس با این دست کتابها، که به چاپ سخنرانیها میپرداند، آشنایی قدیمی دارم. منتها در آن زمان کتابها نقطه مقابل نسخه امروزیاش بودند. قطور، گرافیک و چاپ نامناسب، چاپ کردن بیتغییر سخنرانی با همان ادبیات عامیانه هنگام صحبتکه باعث گیج شدن خواننده میشد. 🪽 اما در مجموعه رهنامه این ایرادات تا حد خوبی رفع شده. کتاب سبک و خوشدست است. طراحی جلد با توجه به جزئیات و دقیق انجام شده. طراحی صفحات کتاب به شدت اشتیاق برانگیز است. دستهبندی مفهومی کاملا به سبک جزوات دانشگاهی انجام شده که خواندن و رجوع را بسیار سادهتر میکند. 🪽 آن زمانی برای خریدن کتابهای این مجموعه قانع شدم که دو دست عزیزم از آن تعریف کردند. از آنجایی که آنها هم مانند من سختگیری ویژهای نسبت به فرم و محتوای این چنین کتابها دارند، مطمئن شدم تعریفشان بیدلیل نیست! 🇮🇷🇮🇷🇮🇷 ● چرا نیمستاره کم کردم؟ اولا بخاطر نبودن سخنرانیهای سال ۹۱ به بعد در آن. دوم بخاطر یکسری ایراد ویراستاری مانند عدم رعایت نیمفاصله. پ.ن: این کتاب را در سفر مشهد و از کتابفروشی دم بابالجواد حرم امام رضا جان خریدم. عرض خاصی در این باره ندارم. فقط خواستم بماند برای یادگاری. برای دل خودم :) #پاینده_باد_ایران 🇮🇷
نرگس🐚
16 ساعت پیش