یادداشت سارا
1402/9/9
3.8
یکی از اتفاقهای بد اینه که آدم بعد از مموآر شاهکار “گرسنگی” و با همان انتظارات این کتاب را بخواند. به نظر من به طور قطع در میانههای کتاب ناامید میشود. کتاب با یک مقدمهی جذاب و توضیح فمنیسم شروع میشود و شما انتظار داری در جستارهای این کتاب موقعیتها و تحلیل نویسنده روی آنها را وفادار به مسئلهی فمنسیم برای این آدم بخوانی، ولی اصلا این طور نیست. کتاب جستارهای بسیار کوتاه و در برخی با تحلیلهای بسیار کمعمق از جنبههای مختلف زندگی این آدم دارد. بخش نسبتاً طولانی نقدهای او روی فیلمها و کتابهای مختلف است که درونمایههای سیاهپوستی یا زنان دارند و بخشی به زندگی کاری و شخصی نویسنده میپردازد (که یک جاهایی به نظر یادداشتهای اولیه برای کتاب گرسنگی میآیند) با این حال اگر بتوانی به خواندن کتاب متعهد بمانی و ادامه بدهی، در بخش پایانی کتاب که شامل ۲ جستار است تو را به پاداشت میرساند. جستارهایی صادقانه، شفاف و قوی دربارهی فمنیست بد بودن به همان شکلی که رکسان گی انتظار داری… در قسمت acknowledgments کتاب اشاره میکند که بسیاری از این مقالهها در چه جاهایی منتشر شدهاند و پس مشخص میشود که بخش اعظم کتاب جمعآوری نوشتههای پراکندهای بوده که تلاشی روی یکپارچهسازیشان در جهت موضوع کلی نشده است. با این حال به نظرم این کتاب دریچههای جالبی را درباره ایدههای این آدم باز میکند که برای من خوشایند بود. من نسخه اصلی این کتاب را خواندم و گویا تعداد گزیدهای از مقالههای آن در کتابی با نام “یک تجربهی وسیع شخصی” ترجمه شده است.