یادداشت fateme.z.yassi
1403/10/20
❌... بر اساس خاطرات و اسناد و تصاویر موجود از ابوغریب، دورههای آموزشی حقوق بشر آمریکایی به زندانیان عراقی شامل موارد زیر میشد: ۱"برهنه کردن زندانیان به شکل کامل و چیدن آنها بر روی یکدیگر و تشکیل تپه یا هرم از زندانیان برهنه و گرفتن عکس ای این صحنه ها. در این تمرین زندانیان ضمن آشنا شدن با چگونگی ساخت تپه یا هرم، مقدمات طراحی و مهندسی چیدمان را نیز از مربیان آمریکایی فرا میگرفتند. ۲"برهنه کردن زندانیان مرد و پوشاندن لباسهای زیر زنانه به آنها. در این تمرین، زندانیان مرد با لباس زیر زنانه و تفاوتهای آن با لباسهای زیر مردانه آشنا میشدند. ۳"برهنه کردن زندانیان زن و مرد به شکل کامل و مجبور کردن آنها به اَعمال خلاف عفت. هدف از انجام این تمرین آشنا شدن زندانیان با تفاوتهای جسمی و آناتومیک میان زن و مرد بوده است. ... 📖متنی که خواندید، بخشی از کتاب "تاریخ مستطاب آمریکا" بود. کتابی که به گفته نویسنده سعی داشته است برخی از جنایات آمریکا را به صورت طنز بیان کند. البته طنز که چه عرض کنم! این جنایات و اتفاقات آنقدر تلخ هستند که جایی برای طنز بودن باقی نمیگذارند! 📝متن کتاب روان بود و کاریکاتورهای استفاده شده در بین مطالب، به جذابیت کتاب اضافه کرده بود، گرچه به نظر من برخی از کاریکاتورها چندان مرتبط با متن نبودند. در سخنان ابتدای کتاب، تهیهکنندگان آن معتقدند توانستهاند از پس طنز بیان کردن تاریخِ جدیِ آمریکا بربیاند، که به نظر من اینطور نبود، و وجهه طنز کتاب کمرنگ بود. در مواردی هم متن کتاب مشکلات ویراستاری داشت. در نهایت کتاب آنطور که انتظار داشتم قوی و کامل نبود، تنها فایدهاش این بود که نسبت به خیلی از مسائل دیگر کنجکاو شدم تا حتما دربارهی آنها مطالعه کنم. 🤷🏻♀️در اسلاید دوم و سوم عکس از فهرست منابع و سخنان ابتدایِ کتاب را میگذارم. ⏬یک بخش دیگر از متن کتاب را داخل کامنتها مینویسم، اگر مایل بودید، بخوانید. 😅🥴مشکل دیگری که با کتاب داشتم این بود که قطع آن "خشتی" بود و جا به جایی و دست گرفتن آن کمی سخت بود. #معرفی_کتاب #تاریخ_مستطاب_آمریکا نوشته #محمد_صادق_کوشکی کاریکاتوریست #مازیار_بیژنی #انتشارات_شهید_کاظمی