یادداشت
1401/3/8
3.5
نگاه جامعه غرب به اسلام در اکثر موارد یک جانبه و قهری بوده است، اما در برخی موارد هم مورخان براساس واقعیات، نوشتههای قابل تاملی را منتشر میکنند. جان دان یکی از نویسندگانی است که نگاهی از بیرون و در عین حال واقع گرایانه نسبت به گسترش اسلام دارد. ریشههای اسلام، مبانی دین جدید، فتوحات اسلام، چند شاخه شدن اسلام، عصر طلایی عباسیان، امپراتوریهای اسلامی در سدههای میانه، زوال امپراتوریهای اسلامی و اسلام در عصر جدید بخشهای مختلف این کتاب هستند. بخشی از متن: «مجموعهی تاریخ جهان میکوشد چشماندازی گسترده و ژرف از سیر تاریخ عرضه کند. این مجموعه با ارائهی زمینههای فرهنگیِ رخدادهای تاریخی، خواننده را مجذوب خود میسازد. «مجموعه تاریخ جهان» اندیشههای سیاسی، فرهنگی و فلسفی تاثیرگذار را در گذر مشعل تمدن از بینالنهرین و مصر باستان به یونان، روم، اروپای قرون وسطی و دیگر تمدنهای جهانی تا روزگار ما پی میگیرد. این مجموعه نه تنها برای آشنایی خوانندگان با مبانی تاریخ تدوین شده است، بلکه همچنین در پی آگاه ساختن آنها از این واقعیت است که زندگیشان بخشی از سرگذشت کلی انسانهاست. هر جلد از این مجموعه، برداشتی جامع و روشن از یک دوره مهم تاریخی را به خواننده ارائه میکند.» فائزه خابوری، شمارهی507 همشهری جوان، 23 خرداد