یادداشت آرمیتا پرتوی
1403/4/26
کتاب پذیرش سوگ، نوشته کلیر بی. ویلیس، از نشر میلکان: در معرفی کتاب آمده است: این کتاب بررسی این حقیقت عمیق میپردازد که سوگ و عشق به شدت در هم تنیدهاند، زیرا وقتی عشق میورزیم، سوگواری میکنیم و وقتی که غم و اندوه خود را کاملاً احساس میکنیم ، نمایل پیدا میکنیم که به خودمان و دیگران عمیقتر عشق بورزیم. این کتاب نمیگوید با عشق و سوگ شکسته نشوید، بلکه میگوید با چشم و قلبی گشوده در این شکستگی بزرگ بمانید و از رو برگرداندن امتناع کنید. رهایی زمانی محقق میشود که عمیقاً و با مهربانی به خودمان گوش دهیم و همین احترام را برای موجودات دیگر نیز قائل شویم. مسیر رسیدن به جهانی عادلانهتر و منصفانهتر با گوش سپردن به درد آغاز میشود. نظر من: کتاب کم حجم و قابل فهمی هست. اوایل ممکنه متوجه منظور کتاب نشید ولی در فصلهای بعدی مطالب رو کامل توضیح میده. به نوشته بال و پر اضافه داده نشده و مستقیما به اصل موضوع پرداخته شده و همین یک نکته مثبته. در مورد روشهایی هست که از درد و رنجی که به همراه سوگ به سراغ فرد میاد، کم میکنن، به همراه تمریناتی برای کنار اومدن با سوگ و سوالات مردم در این رابطه که از نویسنده پرسیده شده. در کل توصیه میکنم به خوندنش. ترجمهی روانی هم داشت و به نظرم جز کتابهای ساده و کم حجمی هست که شایستهی توی هر کتابخونهای بودنه.