یادداشت آریانا سلطانی

جنگ و صلح (دوره چهار جلدی)
        جنگ و صلح
نوشته لئون تالستوی .
. "انسان در بند زمان گرفتار و در رویداد ها درگیر و در جریان آنها متحرک است." (صفحه 1435)
.
جنگ و صلح را بسیاری از منتقدین و بزرگان دنیای ادبیات، یکی از بزرگترین رمان های نوشته شده تاریخ میدانند. تالستوی، نویسنده قرن نوزدهم روسیه، در ابتدا قصد داشت تا جریانات تاریخی اوایل قرن نوزدهم را به صورت یک کتاب تاریخی بنویسد. پس از آنکه متوجه شد نیاز است تا به سال های آغازین قرن بازگردد، تصمیم میگیرد تا داستان حمله ناپلئون بناپارت به روسیه را به تصویر بکشد.
این رمان نزدیک به پانصد و هشتاد شخصیت مجزا دارد اما شخصیت های اصلی داستان، چهار خانواده اشرافی "بالکونسکی" و "رستف" و "بزوخف" و "واسیلی" اند. .
طی سال های آغازین قرن نوزدهم، ناپلئون با سپاهی میلیونی قصد حمله به امپراتوری اتریش را عملی میکند و روسیه از آنجایی که متحد اتریش است، وارد جنگ میشود.
سپس طی نبرد هایی که ارتش روسیه شکست میخورد، پیمان صلح بسته میشود اما چند سال بعد ناپلئون به قصد حمله به روسیه با سپاه افسانه ای خود به خاک روسیه وارد میشود.
.
وقایع کتاب بر اساس رویداد هایی واقعی و نبرد هایی واقعی اند.
تالستوی گاهی اوقات از بالا به داستان نگاه میکند و روایت تاریخ اروپا و ارتش ها را برایمان به تصویر میکشد، و گاهی مارا به روی زمین برده و در کنار شخصیت های داستان وارد ضیافت ها و مجالس و خانواده اشراف و میدان نبرد میشود.
داستان کتاب تنها حول محور وقایع رخ داده نیست! بلکه تالستوی با نگاهی تیزبینانه سعی دارد بینشی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی و سیاسی بخش عظیمی از جهان را برای ما روشن کند.
در روند داستان گاهی خودش با شما به صحبت می‌نشیند و سوالاتی را از شما میپرسد.
چرا باید جنگ رخ میداد؟
آیا مقصر قتل عام میلیون ها انسان، ناپلئون و الکساندر بودند؟
اراده مردم چگونه تاثیر گذار بود؟
آیا انسان تحت جبر زمانه، آزادی عملی از خود ندارد؟
.
.
این کتاب در کنار تمامی داستان های عاطفی و سیاسی و اجتماعی و روایت نبرد های استرلیتس و بارادیو، بینشی عمیق از تاریخ را به شما میدهد و به طرح سوالاتی میپردازد که شما باید جوابشان را پیدا کنید.
.
"پیشینیان باستانی ما افسانه های حماسی برای ما باقی گذاشته اند که در آنها توجه تاریخ یکسره بر قهرمانان متمرکز است و ما هنوز نمیتوانیم به این حقیقت خو بگیریم که در عصر انسانی ما اینگونه تاریخ از معنا خالیست." (صفحه928)
.
.
در پناه خرد
      

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.