یادداشت زهرا جعفری

زهرا جعفری

زهرا جعفری

11 ساعت پیش

این مسائل از پایه های شکل‌گیری شخصیت از نگاه روان‌شناسی ان: وراثت و محیط.
به این فکر کردین که تجربیات زندگی، رفتار والدین، محیط و وراثت چقدر روی افراد تاثیر میذارن؟ و اینها باعث میشن دو تا آدم با دو نظریه کاملا متضاد شکل بگیره که هردو هم بر این باور باشن که نظر خودشون درسته! و دیگری داره کاملا اشتباه میکنه! 👁

و همین آدم‌ها خودشون تبدیل به متفکرانی بشن که تا صدها سال روی افکار هزاران نفر تاثیر بذارن.. و اینجاست که با خودت میگی اگه افکارشون نامناسب باشه چه زندگی‌ها که تباه نمیشن! 😑

احتمالا حدس زدید درمورد شوپنهاور حرف میزنم؛ فیلسوف بنام آلمانی، با نگاهی کاملا منفی و سیاه به زندگی و زندگی پس از مرگ! آرتور شوپنهاور بدون شک نابغه بوده و حرف‌های قابل تأمل خوب کم نداره؛ اما حرفهای بدبینانه و منفی اش بیشتر تو چشم میاد🚶‍♂

و اینجاست که ممکنه بگی چرا اینطوریه؟ برگرد و زندگینامه شو بخون! با اون زندگی، اون والدین، اون طرز تفکر اگه دیدش این مدلی نمیشد عجیب بود!

بعد از خوندن این کتاب یعنی "درمان شوپنهاور" حقیقتا بیشتر به نبوغ نویسنده "اروین یالوم" پی‌بردم. چجوری انقدر داستان‌پردازی‌ات قویه؟🫀

همزمان به زندگی‌نامه شوپنهاور پرداختی و هم یه "گروه درمانی" رو به تصویر کشیدی که کاملا میتونستی حضور خودتو توی گروه حس کنی، کاملا ملموس بود و تازه میتونی درک کنی گروه درمانی یعنی چی! هم به مقوله مرگ و پذیرشش توجه جدی داشتی، هم رسما به درمانِ تجسمِ زندهٔ شوپنهاور، در قالب کاراکتر فیلیپ پرداختی! و اینجاست که اسم کتاب بنظرت خیلی با مسما میاد :)✨

همون عنصری که باعث شد بشدت کتاب "وقتی نیچه گریست‌" یالوم رو دوست داشته باشم، یعنی نشون دادن فکر و احساسات افراد موقع صحبت کردن با بقیه، تو این کتابش هم واضح بود. فرقش این بود که اینجا واقعا حرف‌ها و احساساتشون رو تو گروه درمانی به هم میگفتن! 🫴

عاشق این جمله شدم که بارها و بارها تو جلسات گروه درمانی تکرار میشد: "وقتی این حرف رو درمورد خودت شنیدی، چه حسی داشتی؟
یا الان به چی فکر میکنی؟" :))
و تو باید راستش رو بگی! :)🌱

* نکته مهمی که بنظرم باید برای خوندنش رعایت بشه اینه که حتما باید به ثبات فکری و عقیده رسیده باشی و این کتابو بخونی وگرنه بنای عقاید و افکارت ممکنه با خوندن کتاب متزلزل بشه :)

تو خیلی از بخش‌های کتاب، که به زندگی فلاسفهٔ صده‌های قبلی میپرداخت که چه زحمتی میکشن تا یه معنا و مفهومی رو از انسان و زندگی بیرون بکشن و در نهایت بعضا به ایده‌های پوچ و اشتباه و گاهاً احمقانه میرسن، اینطوری بودم که: اگه شماها یه قطره از اقیانوس اسلام رو چشیده بودین قطعا روح و فطرت و روانتون از این پوچی‌های گاه و بی‌گاه خلاص می‌شد.. بلایی که متاسفانه مسیحیت تحریف‌شده به سر شماها آورد👨‍🦽

باید بگم این کتاب جزو سنگین ترین کتابهایی بود که به عمرم خوندم! خیلی ازش خوشم اومد و دوسش داشتم، چیزایی زیادی ازش یاد گرفتم، مغزم کلی درگیر شد و میدونم این مفیده :)❤️‍🔥

و مخاطب این کتاب چه کسایی‌ان؟ برای فهم خوب کتاب، مهمه هم علاقه و هم اطلاعات مناسبی درمورد فلسفه و روانشناسی داشته باشی، و قطعا خوندنش رو در وهله اول به کسایی پیشنهاد میکنم که رشته هایی مثل روانشناسی بالینی یا مشاوره رو میخونن و بعد برای بقیه علاقمندان 🌝

در نهایت این کتاب فقط فلسفه خشک و روانشناسی تئوریک نیست، نبردیه برای کشف معنا، برای درک بهتر روابط انسانی، سفری که میتونه نگاهتو به زندگی تغییر بده :)🪄