یادداشت محمد حبیبی
📖 عنوان کتاب: تشبه به مسیح 🌙 ناشر: هرمس 📝 نویسنده: توماس آکمپیس تشبه به مسیح، کتابی بود که معنوی شروع شد و مذهبی تموم شد. این کتاب رو یک راهب مسیحی، به نام توماس آکمپیس نوشته. برای کی؟ برای سایر راهبین. اما کتاب نسبتاً معروفیه، چرا؟ به خاطر آموزههای معنوی ارزشمند و همچنین [به نظرم] ارزش بالای ادبی این کتاب. به قدری این کتاب از نظر ادبی غنیه و خوب ترجمه شده، که شما موقع خوندن کتاب احساس میکنید یکی از آثار فاخر ادب فارسی رو دارید مطالعه میکنید. 📈 نقاط مثبت کتاب: این کتاب میتونه برای افرادی که در جست و جوی معنا هستن، یه کتاب معنوی خوب باشه. همچنین متن نسبتا روان و خوشنگاشت این کتاب باعث میشه شما از خوندن این کتاب لذت ببرید. این کتاب از بابهای مختلفی تشکیل شده که هر باب حدود یک الی سه صفحه میشه و برای افراد کم حوصله خیلی مفیده. 📊 نقاط منفی: بعضی آموزههای مسیحی موجود در این کتاب، خیلی به مذاق من خوش نیومد. مثلا در مسیحیت معتقدند به دلیل گناهی که حضرت آدم مرتکب شد، تمام انسانها گناهکار به دنیا میان و مستحق رنج و عذاب الهی هستن. همچنین در این کتاب، انسان به شدت موجودی پست و بیارزش تلقی میشه که کارش باید قطع ارتباط کامل با دنیا و پرداختن صرف به امور مذهبی و معنوی باشه. همانند دوران قرون وسطی، در این کتاب علم و دانش کاربردی نداره و هرچیزی که لازمه رو دین به ما گفته. نقد دیگه من به این کتاب اینه که فقط یک سوم اول کتاب حرفی برای گفتن داشته و دو سوم بعدی، تقریبا تمام حرفها تکراری بود و فقط قالب سخن عوض میشد. 👍 امتیاز من به این کتاب: ۶ از ۱۰ 🌱 این کتاب رو توصیه میکنم به افراد مذهبی، افراد معنوی و تمام اونهایی که متون مذهبی مثل ادعیه و مناجات با خداوند رو دوس دارن. #نقد_کتاب